1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Ganezh [65]
3 years ago
5

Match the correct term with its definition. The color of the powder of a mineral. Answer 1 The sinking of one lithospheric plate

beneath another. Answer 2 A process that includes both the disintegration and decomposition of surface rock material. Answer 3 The chemical altering of the composition of the material. Answer 4 How much matter is in a certain amount of space; mass divided by volume. Answer 5 The physical or mechanical breakdown of Earth's materials. Answer 6 Movement of Earth's materials by glacial action. Answer 7 The ability of a mineral to resist scratching. Answer 8 A type of igneous rock that forms inside the Earth. Answer 9 The rock formed by the cooling and solidifying of molten rock.
Chemistry
1 answer:
kherson [118]3 years ago
8 0

Answer:

Explanation:

1.The color of the powder of a mineral.

                      Answer 1 : Streak

Streak is the color displayed by a mineral in powdered form. The streak of some minerals differs from their original color.

2.The sinking of one lithospheric plate beneath another.

                     Answer 2 : Subduction

At a convergent margin, a denser lithospheric plate falls beneath the lighter one in a process called subduction. This region is called the subduction zone.

3.A process that includes both the disintegration and decomposition of surface rock material.

                    Answer 3: Weathering

Weathering is defined as the physical disintegration and chemical decomposition of rocks to form soils and sediments on the earth surface.

4.The chemical altering of the composition of the material.

                    Answer 4: Chemical weathering  

It is the decomposition or altering of earth materials chemically.

5. How much matter is in a certain amount of space; mass divided by volume.

                     Answer 5 : Density

Density is defined as the mass per unit volume.

6. The physical or mechanical breakdown of Earth's materials.

                     Answer 6: Physical weathering

Physical weathering is the disintegration of earth materials using mechanical means.

7. Movement of Earth's materials by glacial action.

                         Answer 7: Glacial erosion

This is the wearing and washing away of earth's materials by action of moving glaciers.

8. The ability of a mineral to resist scratching.

                        Answer 8: Hardness

Hardness is expressed in an ability to resist deformation and any from of abrasion

             

9. A type of igneous rock that forms inside the Earth.

                       Answer 9: Plutonic or intrusive igneous rocks

Igneous rocks that forms within the crust are called plutonic or intrusive igneous rocks.

10. The rock formed by the cooling and solidifying of molten rock.

                     Answer 10: Igneous rocks

Igneous rocks are rocks that formed from cooling and solidifying of molten rocks

You might be interested in
Which of the following elements are more reactive than the others.
Rama09 [41]
The answer is D-sodium!
3 0
3 years ago
How many mL of 1.50 M hydrochloric acid will neutralize 25 mL of 2.00 sodium hydroxide?​
Lostsunrise [7]

Answer: The Answer is 18.7ml.

Explanation: Solved in the attached picture.

5 0
3 years ago
What exacerbates the heat waves?
KIM [24]

Answer:

A heatwave occurs when a system of high atmospheric pressure moves into an area and lasts two or more days.

Explanation:

In such a high-pressure system, air from upper levels of our atmosphere is pulled toward the ground, where it becomes compressed and increases in temperature.

5 0
3 years ago
1.
snow_tiger [21]
There are 1,000m is 1k. So just move the decimal one position right. 127.56m

There are 10,000cm in 1k. Move the decimal two positions right. 1275.6cm
5 0
3 years ago
The solubility of kcl in ethanol is 0.25 g / 100 ml at 25 oc. how does this compare to the solubility of kcl in water?
Furkat [3]
Solubility data of a certain solute with a certain solvent is empirical. There are constant values for this at varying temperatures. For KCl in water at 25°C, the solubility is 35.7 g/100 mL of water. When you compare this with the solubility data of KCl with ethanol, this means that KCl is more soluble in water than in ethanol. This is true because KCl is an ionic salt which is very soluble in water.
8 0
3 years ago
Other questions:
  • If a sample of a substance contains 9.03 x 1023 representative particles, how many moles does this represent?
    7·1 answer
  • A branched alkane has ________ boiling point relative to the isomeric linear alkane. there are ________ london force interaction
    14·1 answer
  • Date a rock using half life
    14·1 answer
  • PLEASEEEEEEEEEEE HELP WILL MARK BRAINLIEST!!!!!!!!!!!
    7·2 answers
  • A 3.88 mol sample of gas has a temperature of 28°C and a pressure of 885 torr. What is its volume?
    13·2 answers
  • Why does Tom Zambrano think that renewable energy science is a good choice for a career?
    9·2 answers
  • Dumbledore decides to gives a surprise demonstration. He starts with a hydrate of Na2CO3 which has a mass of 4.31 g before heati
    12·1 answer
  • A student has a sample of solid calcium. It is shiny and metallic looking. He squeezes a pipet of concentrated sulfuric acid ont
    7·1 answer
  • Please helppppp!!!
    5·1 answer
  • Please Help Me!!
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!