1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
AleksandrR [38]
3 years ago
14

Coal, oil, and natural gas are called _______.

Chemistry
2 answers:
zaharov [31]3 years ago
8 0

Answer:

I think it's A. I'm pretty sure.

Explanation:

Lady_Fox [76]3 years ago
5 0

Answer:

Coal, oil and natural gas are called _________A. fossil fuels

You might be interested in
A) Calculate the molar mass of ethanol, C2H5OH and water, H20.<br> C2H5OH =<br> H2O =<br> I
Mrrafil [7]

Answer:

1-46

2-18

Explanation:

c=12 H=1 O=16

ethanol (12×2)+(6×1)+(16)=46

water (2×1)+(16)=18

7 0
3 years ago
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Which of these is an example of pseudoscience?
lianna [129]
I believe the answer is D, but not 100%
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
The elements from this section of the periodic table all belong to the same
krok68 [10]

Answer:

Option C = same period.

Explanation:

All these elements belongs to second period of periodic table. This period consist of eight elements lithium, beryllium, boron, carbon, nitrogen, oxygen, fluorine and neon.

Electronic configuration of lithium:

Li₃ = [He] 2s¹

Electronic configuration of beryllium:

Be₄ = [He] 2s²

Electronic configuration of boron:

B₅ = [He] 2s² 2p¹

Electronic configuration of carbon:

C₆ = [He] 2s² 2p²

Electronic configuration of nitrogen:

N₇ = [He] 2s² 2p³

Electronic configuration of oxygen:

O₈ = [He] 2s² 2p⁴

Electronic configuration of fluorine:

F₉ = [He] 2s² 2p⁵

Electronic configuration of neon:

Ne₁₀ = [He] 2s² 2p⁶

All these elements present in same period having same electronic shell.

However their families, valance electrons and group are different. Boron have three valance electrons and belongs to group 3A. Carbon belongs to group 4A and have 4 valance electrons. Nitrogen belongs to group 5A and have five valance electrons. Oxygen belongs to group 6A and have six valance electrons. Fluorine belongs to group 7A and have seven valance electrons.

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Pick three properties of water that you think are the most important for life to exist.
dangina [55]

Answer:

Water's unique density, high specific heat, cohesion, adhesion, and solvent abilities allow it to support life.

Explanation:

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Calculate the pH at the equivalence point for the titration of 0.110 M methylamine (CH3NH2) with 0.110 M HCl. The Kb of methylam
    8·1 answer
  • How do atoms form a new substance?
    12·2 answers
  • How can I lucid dream?
    8·2 answers
  • Give the ion symbol for the the ion that has 15 protons and 18 electrons
    5·2 answers
  • Why do giant sequoia trees grow
    11·1 answer
  • Which of the following results in the release of nuclear energy?
    12·2 answers
  • If you were testing how effective different dish soaps were at cleaning grease off of dishes, thé dependent variable wo
    12·2 answers
  • Burgundy Mixture is a formulation used to kill fungi on grapevines.
    6·1 answer
  • How to make snow ice cream without sweetened condensed milk?.
    7·2 answers
  • A sample of nitrogen occupies a volume of 250 mL at 25 oC. What volume will it occupy at 95 oC?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!