1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Tpy6a [65]
3 years ago
15

Chlorine and bromine are elements in Group VII.

Chemistry
1 answer:
Goryan [66]3 years ago
7 0

Explanation:

Bromine is a chemical element with the symbol Br and atomic number 35. It is the third-lightest halogen, and is a fuming red-brown liquid at room temperature that evaporates readily to form a similarly coloured vapour. Its properties are intermediate between those of chlorine and iodine. Isolated independently by two chemists, Carl Jacob Löwig (in 1825) and Antoine Jérôme Balard (in 1826), its name was derived from the Ancient Greek βρῶμος ("stench"), referring to its sharp and disagreeable smell.

Bromine, 35Br

You might be interested in
How do H3O+ and OH relate to acids, bases and the pH scale?
Liula [17]

Answer: An acid is defined with having more [H₃O+] ions, and a base is defined with having more [OH-] ions. On the pH scale, an acid has a lower pH and a base has a higher pH. With this being said, the lower the pH, the more [H₃O+] ions are present and the higher the pH, the more [OH-] ions are present.

Explanation:

I hope this helps!! Pls give brainliest!! :)

6 0
1 year ago
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
HELP! What is the percent composition of carbon in caffeine (C₈H₁₀N₄O₂)? Show your work
Dominik [7]

Caffeine has the following percent composition: carbon 49.48%, hydrogen 5.19%, oxygen 16.48% and nitrogen 28.85%. Its molecular weight is 194.19 g/mol.

8 0
3 years ago
A molecule contains 24.36 g of nitrogen and 62.64g of sliver
Komok [63]

Answer:

This molecule is AgN3

Explanation:

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
The ideal gas constant, R has several different values that could be used. Which quantity causes these differences? pressure tem
Blababa [14]

Answer : The correct option is, pressure.

Explanation :

The ideal gas equation is,

PV=nRT

where,

P = pressure of the gas

V = volume of the gas

n = number of moles of gas

T = temperature of the gas

R = gas constant

The value of 'R' has several different values which are :

R=0.08205L.atm/mol.K

R=8.3145L.kPa/mol.K

R=8.3145J/mol.K 

R=1.987cal/mol.K

R=0.08314L.bar/mol.K

That means, the value of 'R' is different due the change in the pressure value and all the variables (temperature, volume and moles) are constant.

Hence, the correct option is, pressure.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • Rank the following salts in order of decreasing pH of their 0.1 M aqueous solutions.(a) FeCl2, FeCl3, MgCl2, KClO2 .(b) NH4Br, N
    13·1 answer
  • You have 3 L of a 5M solution of calcium chloride. How many L would you be able to make of a 0.5M solution?
    15·1 answer
  • Explain the Law of Conservation of Energy!
    13·2 answers
  • What type of reaction always takes one large molecule and breaks it down into its smaller pieces?
    14·1 answer
  • Determine the mass of 5.2 x 10 power of 21 molecules of propanol C3H7OH(l), on grams.
    8·1 answer
  • What mineral property is illustrated by this photograph?​
    10·1 answer
  • The majority of the elements in the Periodic Table are
    7·2 answers
  • Calculate the mass ratio of S to O in SO, and then calculate the mass ratio of S to O in SO2, given that the mass of S is approx
    11·1 answer
  • Please Help Im Struggling And Failing I Need All The Help I Can Get!!!!
    10·2 answers
  • Need help matching them with correct formula
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!