1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
shepuryov [24]
2 years ago
9

A small boat sailed straight north out of a harbor in strong east wind (blowing from west to east). After sailing for 120 minute

s, it ended up hitting a buoy 60^\circ60 ∘ to the north-east of the harbor. If the straight-line distance between the buoy and the harbor is 3 km, what is the speed of the east wind?.
Physics
1 answer:
Amiraneli [1.4K]2 years ago
7 0

it can be said that  the speed of the east wind is

v=0.3608m/s

From the question we are told

A small boat sailed <u>straight </u>north out of a harbor in <em>strong </em>east wind (blowing from west to east).

After sailing for 120 minutes, it ended up hitting a buoy 60^\circ60 ∘ to the north-east of the harbor. If the straight-line distance between the buoy and the harbor is 3 km,

  • what is the speed of the east wind?.

<h3> the speed of the east wind</h3>

Generally the equation for the distance  is mathematically given as

BA=3000sin60

BA=2598.07m

Therefore

the speed of the east wind

V_w=\frac{BA}{120*60}\\\\V_w=\frac{2598.07}{120*60}

v=0.3608

For more information on this visit

brainly.com/question/22568180

You might be interested in
Which of the following would act as a barrier to sound waves?
Y_Kistochka [10]
Headphones and earplugs
4 0
3 years ago
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
Which TWO statements about the substances in the experiment are true?
nataly862011 [7]

Answer:

A and B are correct both are correct

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
What is Marie's instantaneous speed at 20 minutes in miles/min?
AVprozaik [17]

Answer:

0.25miles/min

Explanation:

Instantaneous speed of a person or an object is its speed at a particular moment usually at a period of time.

The speedometer of a car reports the instantaneous speed.

 It can be mathematically expressed as;

        Instantaneous speed  = \frac{distance}{time}

At 20min the distance covered is 5miles;

    Instantaneous speed  = \frac{5 miles }{20mins}   = 0.25miles/min

8 0
3 years ago
Light travels at a speed of 2.998*108 m/s. Light takes approximately 3.25 minutes to travel from the Sun to reach a planet. Calc
ANTONII [103]

Answer:

585×10⁸ m

Explanation:

Distance = rate × time

d = (2.998×10⁸ m/s) (3.25 min) (60 s/min)

d = 585×10⁸ m

5 0
3 years ago
Other questions:
  • A block of mass 20 kg sits on a ramp with an angle of 31 degrees above the horizontal. Assuming no friction, how fast will the b
    10·2 answers
  • What is the wavelength of the longest wavelength light visible to the human eye?
    14·1 answer
  • Which object will have the greatest change in
    6·1 answer
  • What physics is involved for a passenger feeling pushed backward into the seat of an airplane when it accelerates along the runw
    13·2 answers
  • Help plsss i need #1
    14·1 answer
  • If 5 C of charge flow past a given point in a circuit in 10 seconds, then the current is _________ A.
    12·1 answer
  • Suppose that you'd like to find out if a distant star is moving relative to the earth. The star is much too far away to detect a
    7·1 answer
  • What's the formula to calculate the radius of pendulum bob ​
    8·1 answer
  • If a lever has a mechanical advantage of 5 and 50 N of force is used to lift a rock, what is the weight of the rock?
    13·1 answer
  • The mercury thermometer operates on the principle of
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!