1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
34kurt
2 years ago
8

Inez uses hairspray on her hair each morning before going to school. The spray spreads out before reaching her hair partly becau

se of the electrostatic charge on the hairspray droplets. If two drops of hairspray repel each other with a force of 9 x 10^-9 N at a distance of 0.07 cm ( 7 x 10^ -4 m), what is the charge on each of the equally charged drops of hairspray?
Please show the steps as well. Written out, if possible.
Physics
1 answer:
____ [38]2 years ago
7 0

The charge on each of the equally charged drops of hairspray willl be 7 × 10 ⁻¹³ C

<h3>What is Columb's law?</h3>

The force of attraction between two charges, according to Coulomb's law, is directly proportional to the product of the charges and inversely proportional to the square of the distance between them.

Similar charges repel each other, whereas charges that are opposed attract each other.

Given data;

Electric force,F = 9 × 10 ⁻⁹ N

Distance between charges,d = 7 × 10⁻⁴ m

Chrge,q₁ = q₂ =q C

From Columb's law;

\rm F = K \frac{q_1q_2}{d^2} \\\\ 9 \times 10^{-9}  = 9 \times 10^9 \frac{q^2}{(7 \times 10^{-4})^2} \\\\ q^2 = 4.9 \times 10^{-25} \\\\  q = 7 \times 10^{-13} \ C

Hence the charge on each of the equally charged drops of hairspray willl be 7 × 10 ⁻¹³ C

To learn more about Columb's law refer to the link;

brainly.com/question/1616890

#SPJ1

You might be interested in
A 76 N crate is hung from a spring
lutik1710 [3]

Answer: 0.169 (3 s.f.)

Explanation:

Force = 76 N

Spring constant = 450 N/m

Extension/displacement = x

Hooke's law states that: F = kx

Therefore, 76 = 450 X x

76/450 = x

0.169 (3 s.f.) = x

4 0
3 years ago
A force exerted on an object produces acceleration. If the mass remains the same and the acceleration is doubled, the force must
Inga [223]
<h2>Answer</h2>

The force will be doubled.

<h2>Explanation</h2>

Using Newton Law II,

<h3>F = ma </h3>

So it can be seen in the formula that force is directly proportional to mass and acceleration.

if mass is doubled ---> force will be doubled, keeping acceleration constant.

Similarly,

if acceleration is doubled ---? force is will be doubled, keeping mass constant.

<em>It is assumed that there is no friction, the object is in the air with no air resistance.</em>

<em />

6 0
3 years ago
Can you please answer my question correctly ASAP​
lana66690 [7]

Answer:

1) C, 2) C, 3) B, 4) D, 5) A/B, 6) D, 7) D, 8) A, 9) B, 10) A

Explanation:

1) Seconds, minutes and days are time units. (Correct answer: C)

2) The displacement is shortest distance between the point of origin and the point of destination. (Correct answer: C)

3) The velocity is the rate of change of position in time. (Correct answer: B)

4) Graphs are a very useful ressource to infer characteristics inherent to a studied physical variable. (Correct answer: D)

5) There are two possible answers, since both milimeters and meters are units for distance. (Correct answers: A/B)

6) The distance is the arc length of the entire path that object travelled. (Answer: D)

7) Traditionally, in a position vs. time graph we plot time in the x-axis. (Answer: D)

8) In this case, we use a distance-time graph, where travelled distance is the dependent variable and time is the independent variable. (Answer: A)

9) The point of origin is the initial position of the object. (Answer: B)

10) The point of destination is the final position of the object. (Answer: A)

5 0
3 years ago
HELPPPPPP ! Pleaseeee anyone ?
kenny6666 [7]

Answer:

1 Periodic table

2 Elements

3 atomic number

4 properties

5 Periods

6 groups

7 group number

8 Valence electrons

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Please help with physics 2 part question giving 50 points
AveGali [126]

Answer:

2.88×10⁻⁹ s

2.40×10¹⁵ m/s²

Explanation:

Given:

v₀ = 12300 m/s

v = 6.92×10⁶ m/s

Δx = 0.997 cm = 0.00997 m

Part 1) Find: t

Δx = ½ (v + v₀)t

0.00997 m = ½ (6.92×10⁶ m/s + 12300 m/s) t

t = 2.88×10⁻⁹ s

Part 2) Find: a

(6.92×10⁶ m/s)² = (12300 m/s)² + 2a (0.00997 m)

a = 2.40×10¹⁵ m/s²

5 0
3 years ago
Other questions:
  • ANSWER ASAP
    8·2 answers
  • Which part of the wave is changed when there is interference?
    9·2 answers
  • What mass of water will fill a tank that is 100.0 cm long, 50.0 cm wide, and 30.0 cm high? Express the answer in grams.
    10·1 answer
  • For two variables that are inversely related, what is the result of doubling one variable?
    11·2 answers
  • When magnesium fluoride reacts with iodine, the products are fluorine and magnesium iodide. What would the equation be?
    15·1 answer
  • A photon of wavelength 7.33 pm scatters at an angle of 157° from an initially stationary, unbound electron. What is the de Brogl
    15·1 answer
  • What is the net force on this object?​
    5·1 answer
  • A teapot with a surface area of 700 cm2 is to be plated with silver. It is attached to the negative electrode of an electrolytic
    14·1 answer
  • A pirate fires his cannon parallel to the water but 3.5 m above the water. The cannonball leaves the cannon with a velocity of 1
    15·1 answer
  • Aaron turns to walk back to the house. 4 m up the driveway, he
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!