1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Romashka [77]
3 years ago
5

A uniform disk with radius 0.650 m

Physics
1 answer:
VashaNatasha [74]3 years ago
3 0

Answer:

a = 13.758\,\frac{m}{s^{2}}

Explanation:

First, the instant associated to the angular displacement is:

(1.10\,\frac{rad}{s} )\cdot t + (6.30\,\frac{rad}{s^{3}} )\cdot t^{2} - 0.628\,rad = 0

Roots of the second-order polynomial are:

t_{1} \approx 0.240\,s, t_{2} \approx -0.415\,s

Only the first root is physically reasonable.

The angular velocity is obtained by deriving the angular displacement function:

\omega (0.240\,s) = 1.10\,\frac{rad}{s}+ (12.6\,\frac{rad}{s^{2}})\cdot (0.240\,s)

\omega (0.240\,s) = 4.124\,\frac{rad}{s}

The angular acceleration is obtained by deriving the previous function:

\alpha (0.240\,s) = 12.6\,\frac{rad}{s^{2}}

The resultant linear acceleration on the rim of the disk is:

a_{t} = (0.650\,m)\cdot (12.6\,\frac{rad}{s^{2}} )

a_{t} = 8.190\,\frac{m}{s^{2}}

a_{n} = (0.650\,m)\cdot (4.124\,\frac{rad}{s} )^{2}

a_{n} = 11.055\,\frac{m}{s^{2}}

a = \sqrt{a_{t}^{2}+a_{n}^{2}}

a = 13.758\,\frac{m}{s^{2}}

You might be interested in
The velocity of sound in air at 300C is approximately :
kumpel [21]

The velocity of sound in at 300C is 511.3 m/s.

Explanation:

The equation that gives the speed of sound in ar as a function of the air temperature is the following:

v=(331.3+0.6T) m/s

where

T is the temperature of the air, measured in Celsius degrees

In this problem, we want to find the speed of sound in ar for a temperature of

T=300^{\circ}C

Substituting into the equation, we find:

v=331.3 + 0.6(300)=511.3 m/s

So, the velocity of sound in at 300C is 511.3 m/s.

Learn more about sound waves:

brainly.com/question/4899681

#LearnwithBrainly

6 0
3 years ago
Can you make the work output of a machine greater than the work input?
drek231 [11]
Nearly equal the output work is greater than the input work because of friction.All machines use some amount of input work to overcome friction.The only way to increase the work output is to increase the work you put into the machine.You cannot get more work out of a machine than you put into it.
4 0
3 years ago
Air is warmer and less dense than surrounding air at the equator because the equator receives more?
Hatshy [7]
The answer is C: Solar energy
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
A solenoid of length 0.35 m and diameter 0.040 m carries a current of 5.0 A through its windings. If the magnetic field in the c
puteri [66]

Correct question:

A solenoid of length 0.35 m and diameter 0.040 m carries a current of 5.0 A through its windings. If the magnetic field in the center of the solenoid is 2.8 x 10⁻² T, what is the number of turns per meter for this solenoid?

Answer:

the number of turns per meter for the solenoid is 4.5 x 10³ turns/m.

Explanation:

Given;

length of solenoid, L= 0.35 m

diameter of the solenoid, d = 0.04 m

current through the solenoid, I = 5.0 A

magnetic field in the center of the solenoid, 2.8 x 10⁻² T

The number of turns per meter for the solenoid is calculated as follows;

B =\mu_o  I(\frac{N}{L} )\\\\B =  \mu_o  I(n)\\\\n = \frac{B}{\mu_o I} \\\\n = \frac{2.8 \times 10^{-2}}{4 \pi \times 10^{-7} \times 5.0} \\\\n = 4.5 \times 10^3 \ turns/m

Therefore, the number of turns per meter for the solenoid is 4.5 x 10³ turns/m.

3 0
3 years ago
PLEASE HELP ASAP!!! CORRECT ANSWER ONLY PLEASE!!!
Yuki888 [10]

7. 1.47 x 10^5mm to kilometers

Answer: 0.147

Shown answer:


8.4.7 kg to pounds

Answer:

Shown answer:

9.138.4oz to grams

Answer: 3923.574

Shown Answer:


10. 65.5km to miles

Answer: 40.69981

Shown answer:


11. 23.6ft to cm

Answer: 719.328

Shown answer:


12. 2.36 x 10^4 s to days

Answer: 0.273148148 days

Shown answer:


13. 13.6 L to U.S. Liquid quarts

Answer:

Shown answer:

show the work

help me and ill help you?

4 0
3 years ago
Other questions:
  • A baseball travels 50 meters in 4 seconds what is the average velocity of the baseball?
    11·1 answer
  • When scientists look at these examples, what do they know about the atoms?
    10·2 answers
  • Two lightbulbs are wired in series and connected to a 12-volt battery. what happens to the current through the battery if a thir
    11·2 answers
  • What causes the pressure that allows diamonds to form in the mantle?
    14·1 answer
  • If an ocean wave has a frequency of 2 waves/s and a speed of
    9·1 answer
  • How much heat energy is required to raise the temperature of 20 kilograms of water from 0°c to 35°c?
    5·2 answers
  • a student weighs 1200N they are standing in an elevator that is moving downwards at a constant speed of
    11·2 answers
  • Write some harms of friction.
    9·2 answers
  • An eraser is tied to a string swung in a horizontal circle. Identify the type of force which causes this object to travel along
    9·1 answer
  • PLEASE HELP ASAPP!!!
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!