1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
spayn [35]
3 years ago
9

Which expression has the same dimensions as an expression yielding a value for acceleration (m/s2)? (delta v has units of m/s.)

Group of answer choices delta v/(delta t)^2 (delta v)^2/delta y (delta v)^2/delta t delta v/(delta y)^2
Physics
1 answer:
mrs_skeptik [129]3 years ago
7 0

Answer:

Option (3).

Explanation:

The expression for acceleration of an object is given by :

a=\dfrac{v-u}{t}

(v-u) = the change in velocity and t is time taken

We need to write the option that has the ame dimensions as an expression yielding a value for acceleration (m/s²).

Option (1).

\dfrac{\delta v}{(\delta t)^2}=\dfrac{m/s}{s^2}=m/s^3

Option (2),

\dfrac{(\delta v)^2}{\delta t}=\dfrac{m^2/s^2}{s^2}=m^2/s^4

Option (3),

\dfrac{(\delta v)^2}{\delta t}=\dfrac{m/s}{s}=m/s^2

Hence, option (3) is same as the value of acceleration.

You might be interested in
A man starts from rest and accelerates at 4.00 m/s2. If he covers a distance of 525 m, how long does he accelerate?
rosijanka [135]

Answer:

16.2 s

Explanation:

Given:

Δx = 525 m

v₀ = 0 m/s

a = 4.00 m/s²

Find: t

Δx = v₀ t + ½ at²

525 m = (0 m/s) t + ½ (4.00 m/s²) t²

t = 16.2 s

5 0
3 years ago
The rate at which energy is transferred is called
makvit [3.9K]

Answer:

The rate at which energy is transferred is called power and the amount of energy that is usefully transferred is called efficiency.

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
All objects at any temperature emit radiant energy true or false
kirill [66]
The answer is true.
All object at any temperature emit radiant energy.
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
A piece of clay sits 0.10 m from the center of a potter’s wheel. If the potter spins the wheel at an angular speed of 15.5 rad/s
finlep [7]

Answer:

a=24.025\ m/s^2    

Explanation:

Given that

Distance from the center ,r= 0.1 m

The angular speed ,ω = 15.5 rad/s

We know that centripetal acceleration is given as

a=ω² r

a=Acceleration

r=Radius

ω=angular speed

a=ω² r

Now by putting the values in the above equation we get

a=15.5^2\times 0.1\ m/s^2

a=24.025\ m/s^2

Therefore the acceleration of the clay will be a=24.025\ m/s^2.

4 0
3 years ago
:)
sweet-ann [11.9K]

Answer:

D

Explanation:

1.) The reaction is at dynamic equilibrium.

A: Nitrogen and hydrogen combine at the same rate that ammonia breaks down.

2.) Which statement about the reaction is necessarily correct?

A: Both calcium carbonate and sodium carbonate are being produced.

3.) Both calcium carbonate and sodium carbonate are being produced.

A: The reaction is reversible.

4.) What is the fastest motion that can be measured in any frame of reference?

A: 300,000 km/s

5.) Two people are on a train that is moving at 10 m/s north. They are walking 1 m/s south relative to the train. Relative to the ground, their motion is 9 m/s north.

Why are we able to use these motions to describe the motion relative to the ground?

A: The people are moving much slower than the speed of light so the ground acts as a frame of reference.

8 0
2 years ago
Other questions:
  • How does energy from an ocean wave power stuff in a house?
    12·1 answer
  • Which kind of energy does the soccer player transfer to the ball?
    7·1 answer
  • 6000 kg train moving 5 m/sec to east collides with 5000 kg train moving 3 m/sec to west. What is their velocity
    13·1 answer
  • What is the net force on a bright red mercedes convertible traveling along a straight road at a steady speed of 100 hm/h?
    9·1 answer
  • Why are certain metalloids useful in today's technological equipment?
    6·1 answer
  • A bullet with mass 4.00 g and speed 650.0 m/s is fired at a block of wood with mass 0.0950 kg. The block rests on a "frictionles
    13·2 answers
  • "When the ball leaves the ramp at Point B, students measure the horizontal" distance traveled. They repeat the experiment five t
    6·1 answer
  • If you want to calculate the acceleration of a car, you should _____ the change in velocity of the car by the time interval.
    6·2 answers
  • In a control system, an accelerometer consists of a 4.63-g object sliding on a calibrated horizontal rail. A low-mass spring att
    7·1 answer
  • A 91.0-kg hockey player is skating on ice at 5.50 m/s. another hockey player of equal mass, moving at 8.1 m/s in the
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!