1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
eduard
3 years ago
6

An unknown Element X is discovered. Element X is found to have varying numbers

Chemistry
1 answer:
Genrish500 [490]3 years ago
7 0
I think transition metals
You might be interested in
For the following reaction,
jeka94

Answer:

The answer to your question is:

1.- CO

2.- 0.414 moles of CO2

Explanation:

Data

                               2CO   + O2      ⇒    2CO2

CO = 0.414 moles

O2 = 0.418

 

Process

theoretical ratio   CO/O2 = 2/1 = 1

experimental ratio  CO/O2 = 0.414/0.418 = 0.99

Then the limiting reactant is CO

2.-

                    2 moles of CO ---------------  2 moles of CO2

                    0.414 moles of CO ---------  x

                   x = (0.414 x 2) / 2

                   x = 0.414 moles of CO2

                   

5 0
3 years ago
When chlorine and magnesium react chemically, how many chlorine atoms will combine with one magnesium atom?
Lesechka [4]
Magnesium is divalent. This means that one magnesium atom needs to lose 2 electrons in order to become stable.

Chlorine, on the other hand, is monovalent. This means that one chlorine atom needs to gain one electron in order to become stable.

Based on this, one magnesium atom will combine with two chlorine atoms, where the magnesium loses two electrons, one for each chlorine.

The formula of the compound formed is: MgCl2
8 0
3 years ago
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
HOW MANY M ARE IN 3.0X105 MM?
erik [133]

The answer to the question is 300meters.

7 0
3 years ago
Which of the following are good conductors
dimulka [17.4K]

Answer:

iron, graphite,NaCl solution etc are some examples of good conductor of electricity

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Explain how mixture melting points can be used to distinguish between two compounds
    8·1 answer
  • What is 2,4 hexadiene
    6·1 answer
  • The effects of acid rain include:
    9·1 answer
  • You happen to be visiting Northern California and you are driving by Suisun Bay, a notorious graveyard for old ships. You notice
    12·1 answer
  • The titration of 25.0 mL of an iron(II) solution required 18.0 mL of a 0.145 M solution of dichromate to reach the equivalence p
    14·1 answer
  • The type of chemical bond resulting from a complete electron transfer is:
    11·2 answers
  • Diisopropyl ether reacts with concentrated aqueous HI to form two initial organic products
    12·1 answer
  • The number of electrons in 1.6 gram CH, is:​
    6·2 answers
  • Adding heat and increasing concentration are meant to cause an increase in....?
    10·1 answer
  • What is rate in chemistry
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!