1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
tresset_1 [31]
3 years ago
12

Why is there DNA in our food?

Chemistry
2 answers:
likoan [24]3 years ago
4 0
It’s true Dna is in animal’s that we eat
sukhopar [10]3 years ago
3 0

Answer:

probably because most of our food comes from animals-

Explanation:

You might be interested in
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Which substance cannot be separated physically or chemically? a solution an element a compound a mixture
Katena32 [7]

Answer:

An element

Explanation:

Elements are not able to be separated, but everything else can, whether that be physically or chemically.

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Does an astronaut have more mass on earth then space? why or why not?
katovenus [111]

Answer:

No

Explanation:

No, his mass remains the same no matter where he is in the universe.

But then again the moon has less gravitational pull, therefore your weight and mass will be smaller in space and on the moon than on earth

I hope this was helpful! ;)

3 0
3 years ago
I need help with this!
Natali [406]

\boxed{ \rm{ \red2Cs + Sr(CrO4) → Cs2(CrO4) + Sr}}

8 0
2 years ago
When 24g of magnesium metal is heated in air, 40g of magnesium oxide is produced. What mass of magnesium would be needed in orde
inysia [295]

Answer: 6.1 g

Explanation:

between Mg and MgO theres a 1;1 MOLE RATIO

here's the balanced equation

2Mg + O2 ==> 2MgO

24g of magnesium is approximately 1 mole of magnesium so it produces 40 g of mgo which is also 1 mole of mgo thus 10/40 =0.25 moles of MgO so 0.25 moles of magnesium would be needed  which is approximately 6.1 g

6 0
3 years ago
Other questions:
  • A sample of iron has the dimension of 2cm x 3cm x2cm. If the mass of this rectangular shaped objects is 94g, what is the density
    10·1 answer
  • What does the state symbol ecu mean when written after a chemical compounds in a chemical equation
    15·1 answer
  • The smallest particle of an element that retains the chemical identity of that element is a/an
    8·1 answer
  • You crumple a piece of paper in your hands. Not all of the kinetic energy from your hands is used to crumple the paper. Where do
    8·1 answer
  • 8. Calculate the amount of time required to raise the temperature of 0.50 liter of water from 0.0 Celsius to 10.00 Celsius if he
    7·1 answer
  • Which of the following statements best describes why electrons
    5·1 answer
  • Balance the equation for <br> __Ca+__Pb(NO3)2—__Pb+__Ca(NO3)2
    13·1 answer
  • Do you have any ideas for a sodium poster project other than a salt shaker?
    7·1 answer
  • What type of cell division is responsible for the formation of the heart, brain and lung cells from the fertilized egg?
    6·2 answers
  • How to know so many have phosphorus atoms.
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!