1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
irinina [24]
2 years ago
11

I need help wit this can someone pls explain???

Chemistry
1 answer:
Crazy boy [7]2 years ago
7 0

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

You might be interested in
What is the mass of 19.5 moles of carbon dioxide?
Olenka [21]

Explanation:

mass = moles * molar mass

molar mass of carbon dioxide (CO2) = 12+32 = 44

= 19.5* 44 = 858

proof

moles = mass /molar mass

= 858/44 = 19.5 moles

6 0
3 years ago
For the following reaction, C6H12O6 and O2 are the
erastovalidia [21]
Thats burning of glucose as fuel in the cells. It generates heat and is an exothermic reaction.  In Mitochondria, which act as furnaces, the fuel helps generate heat for the cells of the body.
8 0
3 years ago
Ammonia is produced by the following reaction. 3H2(g) N2(g) Right arrow. 2NH3(g) When 7. 00 g of hydrogen react with 70. 0 g of
harkovskaia [24]

In the ammonia production process given by the reaction 3H₂(g) + N₂(g) → 2NH₃(g), when 7.00 g of hydrogen react with 70.0 g of nitrogen, hydrogen is considered the limiting reactant because <u>7.5 moles of hydrogen would be needed to consume the available nitrogen</u> (option 1).

The reaction is the following:

3H₂(g) + N₂(g) → 2NH₃(g)   (1)

To know why hydrogen is considered the limiting reactant, we need to calculate the number of moles of nitrogen and hydrogen with the following equation:

n = \frac{m}{M}

Where:    

m: is the mass

M: is the molar mass

  • For <em>hydrogen </em>we have:

n_{H_{2}} = \frac{m}{M} = \frac{7.00 g}{2.016 g/mol} = 3.47 \:moles

  • And for <em>nitrogen</em>:

n_{N_{2}} = \frac{m}{M} = \frac{70.0 g}{28.013 g/mol} = 2.50 \:moles

We can see in reaction (1) that <u>3 moles of hydrogen</u> react with <u>1 mol of nitrogen</u>, so the number of hydrogen moles needed to react nitrogen is:

n_{H_{2}} = \frac{3\:moles\:H_{2}}{1\:moles\:N_{2}}*n_{N_{2}} = \frac{3\:moles\:H_{2}}{1\:moles\:N_{2}}*2.50 \:moles = 7.50 \:moles

Since we have <u>3.47 moles of hydrogen</u> and we need <u>7.50 moles</u> to react with all the mass of nitrogen, the <em>limiting reactant</em> is <em>hydrogen</em>.

We can find the number of ammonia moles produced with the limiting reactant (hydrogen) konwing that <u>3 moles of hydrogen</u> produces <u>2 moles of ammonia</u>, so:

n_{NH_{3}} = \frac{2\:moles\:NH_{3}}{3\:moles\:H_{2}}*n_{H_{2}} = \frac{2\:moles\:NH_{3}}{3\:moles\:H_{2}}*3.47 \:moles = 2.31 \:moles

Hence, hydrogen would produce <u>2.31 moles of ammonia</u>.

Therefore, hydrogen is the limiting reactant because <u>7.5 moles of hydrogen would be needed to consume the available nitrogen</u> (option 1).

Find more about limiting reactants here:

brainly.com/question/2948214?referrer=searchResults

   

I hope it helps you!                        

6 0
3 years ago
How do CFC’s illustrate that technical advances can be a “double-edged” sword?
hram777 [196]

Answer:

CFC’s illustrate that technical advances can be a “double-edged” sword as CFC's were made for the advantages but soon or later it came as a disadvantage for environment.

CFC's was discovered with many advantages such as they are stable, non-corrosive, and replacement of harmful ammonia used in refrigerators  and air conditioning systems. But soon it is also discovered that CFC's are destroying  the upper atmosphere layer called ozone, which is a very big disadvantage for us. CFCs are major contributor  to global warming after carbon dioxide.

Hence, it proves that CFC’s shows how technological advancement can be “double-edged” sword.

7 0
3 years ago
Which sediment type requires the least amount of energy to be eroded
castortr0y [4]

Answer:

SEDIMENTARY ROCK

Explanation:

8 0
3 years ago
Other questions:
  • How many milliliters of 4.00 m hcl(aq) are required to react with 2.75 g of zn(s)?
    11·1 answer
  • A runner wants to run 11.7 km. She knows that her running pace is 6.7 mph. How many minutes must she run?
    10·1 answer
  • which of the following experiments follow ethical standards? A.)performing test on animals when the information can be obtained
    15·2 answers
  • I want to know the steps.
    14·1 answer
  • HELP ASAP, it's timed
    10·1 answer
  • What is cerium’s common molecule name?
    15·1 answer
  • 1. What are the characteristics of a gas?
    5·1 answer
  • Which of the following have the correct pairing of ion charge to the number of protons and electrons that would
    13·1 answer
  • What is the empirical formula for a compound if 300.00 g of it is known to contain 82.46224 g of molybdenum, 45.741 g of chlorin
    9·1 answer
  • The overall flow of energy through an ecosystem is from
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!