1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
-Dominant- [34]
3 years ago
8

A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec

lipse or a(n) . 2. anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a(n) . 3. during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the . 4. a(n) can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky. 5. a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's . 6. a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n) .
Physics
1 answer:
Sonja [21]3 years ago
5 0
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
You might be interested in
A rectangular box has side 10cm x 5cm x 2cm. If it lies on a horizontal surface and has weight 1.00N, calculate the maximum and
Vladimir [108]

Answer:

P max = 1000 pa

P min = 200 pa

Explanation:

P = F/A

pressure will be maximum when surface gets minimum. so to find the maximum amount of pressure we need to calculate the minimum surface. it is 2cm×5cm = 10cm² = 0.001m² . then we have:

P = 1 / 0.001 = 1000 pa

to find minimum pressure the surface that must be chosen is 10cm×5cm = 50cm² = 0.005m² .

P = 1 / 0.005 = 200 pa

7 0
2 years ago
A projectile is launched upward at an angle of 70⁰ from the horizontal and strikes the ground a certain distance down range. For
OLga [1]

Answer:20°

Explanation:

Recall

Range R of a projectile is given by U^2sin2A/g

We're U = velocity,A= angle of projection and g is acceleration due to gravity

From the question the range R are the same

Hence R1=R2

U1^2sin2A/g=U2^2sin2B/g

But U1=U2 and g=g

Hence sin2A=sin 2B

Sin 2*70= sin2*B

0.6427=sin2B

B=sin inverse(0.6427)=40/2=20°

7 0
3 years ago
The kicker now kicks the ball with the same speed as in the number of 4,but at 60.0°from the horizontal or 30.0° from the vertic
stealth61 [152]

Answer:

Explanation:

1) The time of flight equation for projectile motion can be used here to find total time in air.

t = 2vsin∅ / g

where v is speed, Ф is launch angle

t = 2×4×sin 60 / 9.8

t = 0.71 seconds

2) Distance where it hit the ground is called as range and has the following standard equation

D = v² sin2Ф/g

D = 4²sin 2×60 / 9.8

D = 1.41m

3) Maximum elevation is maximum time reached

h = v² sin²Ф / 2g

h = 4²sin² 60 / 2*9.8

h = 0.61 m

3 0
3 years ago
Fiber-optic cables are used widely for internet wiring, data transmission, and surgeries. When light passes through a fiber-opti
Gwar [14]
After one meter, 3.4% of the light is gone ... either soaked up in the fiber
material or escaped from it.  So only  (100 - 3.4) = 96.6% of the light
remains, to go on to the next meter.

After the second meter,  96.6%  of what entered it emerges from it, and
that's  96.6%  of  96.6%  of the original signal that entered the beginning
of the fiber.

==>  After 2 meters, the intensity has dwindled to  (0.966)² of its original level.
It's that exponent of ' 2 ' that corresponds to the number of meters that the light
has traveled through.

==>  After  'x'  meters of fiber, the remaininglight intensity is (0.966) ^x-power
of its original value.

If you shine 1,500 lumens into the front of the fiber, then after 'x' meters of
cable, you'll have
                                                     <em>(1,500) · (0.966)^x</em>
lumens of light remaining.
 
=========================================

The genius engineers in the fiber design industry would not handle it this way.
When they look up the 'attenuation' of the cable in the fiber manufacturer's
catalog, it would say  "15dB per 100 meters".

What does that mean ?    Break it down:  15dB in 100 meters is <u>0.15dB per meter</u>.
Now, watch this:

Up at the top, the problem told us that the loss in 1 meter is  3.4% .  We applied
super high mathematics to that and calculated that  96.6% remains, or  0.966.

Look at this  ==>      10 log(0.966) =  <em><u>-0.15</u>  </em>  <==  loss per meter, in dB .

Armed with this information, the engineer ... calculating the loss in  'x'  meters of
fiber cable, doesn't have to mess with raising numbers to powers.  All he has to
do is say ...

--  0.15 dB loss per meter

--  'x' meters of cable

--  0.15x dB of loss.

If  'x' happens to be, say,  72 meters, then the loss is  (72) (0.15) = 10.8 dB .

and  10 ^ (-10.8/10) = 10 ^ -1.08 = 0.083  =  <em>8.3%</em>  <== <u>That's</u> how much light
he'll have left after 72 meters, and all he had to do was a simple multiplication.

Sorry. Didn't mean to ramble on. But I do stuff like this every day.
5 0
3 years ago
What are some similarity’s and differences between potential and kinetic energy
Lady_Fox [76]

Answer: posteintal is like something that is about to happen and kinetic is like the energy while something is moving

Explanation:

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Assume each tick mark represents 1 cm. Calculate the total displacement from 0 if an object moves 3 cm to the left, then 7 cm to
    5·2 answers
  • 0.2000 kg of water at 20.00°C is contained in a 0.1000-kg copper container. The container is shaken vigorously for 10.00 minutes
    5·1 answer
  • A moving object must have which type of energy
    15·1 answer
  • If a cup of coffee is at 90°C and a person with a body temperature of 36°C touches it, how will heat flow between them?
    10·2 answers
  • What is a unit of acceleration?<br> a. m/s<br> b. m/s2<br> c. m2/s<br> d. kg-m/s2
    5·1 answer
  • If the skater coasts only around 65 degrees of the circle, find the magnitude of his displacement vector.
    15·1 answer
  • (Atwood’s Machine): Two masses, 9 kg and 12 kg, are attached by a lightweight cord and suspended over a frictionless pulley. Whe
    15·2 answers
  • A bungee jumper of mass 75kg is attached to a bungee cord of length L=35m. She walks off a platform (with no initial speed), reac
    8·1 answer
  • During a chemical reaction, some substances are completely consumed while others my not be. What is the substance that is comple
    6·1 answer
  • 1. Why did Asteroid 2019 OK cause concern among scientists? * The asteroid was not detected until it was extremely close to Eart
    15·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!