1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Alexxandr [17]
3 years ago
14

1. A goal is scored in soccer when_____. (1 point)

Health
1 answer:
melomori [17]3 years ago
6 0
1. A goal is scored in soccer when
Answer: the ball crosses the goal line 
The goal is count when the ball crosses the goal line that located between two goal post. If the ball hit the outside net it will be out. Hitting goal post will deflect the ball and mostly it won't cross the line
2. The _________ pass is used when a player wants to make a short, quick, and accurate pass in soccer. 
Answer: Instep pass.
When doing instep pass, you need to use the inner part of your foot so the kicking is not too far and the direction can be controlled, make it more accurate. Instep pass only effective in short range since the power of the pass wouldn't be too strong.

3. Name the term in soccer that is used when a player stops a pass at his/her feet. 
Answer: Trapping 
It is called trapping because you need to stop the ball without making it too far from your leg. By trapping the ball, you can prevent the opponent to take the ball, so you can keep controlling the ball.
4. What is the term for when a player stops the soccer ball with their foot? 
Answer: foot trap. 
There are different stopping techniques that involve a different part of the body that affected with the height of the ball. Foot trap is good when the ball height is lower than the knee.
5. What is the term in soccer for when a player moves the ball into the goal post past the goalie? 
Answer: Shooting 
When a player tries to move the ball into the goal post, the most efficient way it to kick the ball with high power so it will move faster than the goalie. This was called shooting.

6. Which of the following soccer skills is employed only by the goalkeeper? 
Answer: Punting 
Punting is the only skill that can be done by goalkeeper as they allowed to use their hand to pick the ball. The techniques involve holding a ball with the hand before kicking it.Goalkeeper won't do shooting in the most cases since they are located far away from enemy goal. Dribbling is also rarely used as they rarely move and using their hand is more effective.

7. Which of the following soccer skills can be dangerous if performed incorrectly? 
Answer: Heading 
Heading is techniques to turn a ball that was located above the shoulder. If it performed incorrectly, the player head might be injured. The speed of the ball might be fast enough to cause damage to the brain.

8. Which of the following soccer terms shares its name with a popular basketball term?
Answer: Dribbling 
Dribbling is a term when a player moving a ball by repeatedly tapping it. In soccer, you do the tap with your foot. In the basketball, you do the tap with the hand. Both of them called by the same word, just using a different part of the body.

9. How is play resumed in soccer when the ball goes out of bounds? 
Answer: Throw-in 
When the ball is out of bound, the ball is going to be a throw-in. Free throw used in basketball. Goal kick used when the ball is out of bond by crossing the goal line without scoring.

10. Which type of trap is used to stop a ball at waist level? 
Answer: Thigh trap It will be hard to use a chest trap when the ball is at waist level. Doing foot trap is still possible but it will be risky and might cause your footing to be unstable. Thigh trap is the best method for waist level trap.
You might be interested in
A patient who is suspected of being hypoxic and is breathing adequately
dsp73
A patient who is suspected of being hypoxic and is breathing adequately should be given supplemental oxygen with a: nonrebreathing mask.
3 0
3 years ago
Can you eat poop? Is it safe and sanitary? If not why?
hichkok12 [17]
No you can not eat poop. It is waste and full of disease
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
What should you do if the exercise schedule you make for yourself is not working out well by midweek?
docker41 [41]

You should change it out (try out a new method so that you get something that will work).

4 0
3 years ago
Claire lost weight with the support and encouragement of her friends. They helped her stick to a healthy diet and inspired her t
Ivenika [448]

Answer:

The factors that helped her lose weight is healthy diet and exercises.

Explanation:

If she didn't do those 2 ^ she wouldn't have lost weight.

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Your lifelong health can be affected by good nutrition because good nutrition can?
cupoosta [38]
Goog nutrition is very important for us,decause I think can
7 0
3 years ago
Other questions:
  • What does a blood pressure of 145/60 mean??
    14·1 answer
  • Felicia just began running this past month, but since she continues to run the exact same route and exact same distance every da
    5·2 answers
  • Which of the following changes to his social media accounts would make Edmund more appealing to college admissions officers? Rem
    15·1 answer
  • Explain why amphibians are good early warning devices for water pollution.
    6·2 answers
  • For dinner you need to make sure you eat at least three servings of vegetables, one serving of protein and one serving of grain.
    8·1 answer
  • At a young age who has the greatest influence on your choices​
    7·1 answer
  • Is it best to be very flexible, moderately flexible, or not flexible (muscle stiffness) when participating in sport/exercises? E
    12·1 answer
  • What do you do when your neck gets bent too far forward and causes pain when you move?
    9·2 answers
  • Why are whole grains the healthiest form of complex carbohydrates?
    7·2 answers
  • How likely is it that someone with an anxiety disorder will also abuse substances, compared to the general population?
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!