1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
RSB [31]
3 years ago
5

A 508-g sample of sodium bicarbonate (NaHCO3) contains how many moles of sodium bicarbonate (NaHCO3)?

Chemistry
1 answer:
Blizzard [7]3 years ago
3 0

molar mass = (22.99) + (1.01) + (12.01) + 3(16.00)

molar mass = 84.01 g/mol

//

(508g)(1 mol/84.01 g) = 6.0

There are 6.0 moles of sodium bicarbonate

You might be interested in
decide how to supersets these substances? If if is not possible, please write "cannot be separated" on the space provided​
abruzzese [7]

Answer: (although the question does not sate whether if you separate them physically or through energy. so i did both)

1. can be separated (When high-energy ultraviolet rays strike ordinary oxygen molecules (O2), they split the molecule into two single oxygen atoms, known as atomic oxygen)

2. can be separated, but through electrolysis, fiscally moving a crane to generate electricity to separate the molecules

3. Most solid particles, composed of diamagnetic or weak paramagnetic materials, cannot be extracted by a conventional magnetic separator. physically cannot be separated. but through heat yes

4. but there is a catch: doing so requires energy. ... If energy from coal were applied to drive the decomposition reaction, more CO2 would be released than consumed, because no process is perfectly efficient. so it cant be separated physically

5. it can be separated but it needs energy physically cannot be separated.

Explanation:

4 0
3 years ago
In the reaction MgCl2 + 2KOH Mg(OH)2 + 2KCl, how many moles of Mg(OH)2 are produced for every mole of MgCl2?. A. 3. B. 1. C. 2.
aksik [14]
Mole ratio:

<span> MgCl</span>₂<span> + 2 KOH = Mg(OH)</span>₂<span> + 2 KCl
</span>
1 mole MgCl₂ -------------- 1 mole Mg(OH)₂

Answer B

hope this helps!


4 0
3 years ago
Read 2 more answers
I NEED HELP PLEASE, THANKS! BRAINLIEST :)
scoundrel [369]

The principle states that the lowest-energy orbitals are filled first, followed ... electron configuration The arrangement of electrons in an atom, molecule, or other ... and two valence electrons (electrons in the outer shell), respectively; because of this, ... mechanics, a certain energy is associated with each electron configuration.

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
How can you tell if a electron configuration is ground state or excited state?
scZoUnD [109]
An excited state refers to an atom with electrons at a higher energy level. More than necessary and a ground state is when all atom's electrons are in their lowest orbital possible
8 0
3 years ago
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Other questions:
  • Which of the following is true about a spontaneous process? it releases energy, it does not require any external action to begi,
    5·1 answer
  • What is a closed-loop system?
    10·1 answer
  • Which of these properties of matter depends on the amount of a sample present?
    10·2 answers
  • How many sig figs are in 70030?
    9·1 answer
  • Geometrically tetrahedral means that the electron groups have what angle? A. 120° B. 180° C. 90° D. 109.5°
    10·1 answer
  • Which are examples of equilibrium? Check all that apply. Water drips out of a faucet and down a drain. A person's income and exp
    14·2 answers
  • What mass of AlCl3 is dissolved in 330 cm if the concentration of the solution is 283<br>gdm 3?​
    13·1 answer
  • What is the name of the following chemical compound?
    8·1 answer
  • How does a phenol red-containing solution look if co2 level is high?
    15·1 answer
  • How does one determine a molecular formula from the epirical formula
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!