1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
stira [4]
3 years ago
14

if you were to increase either mass or speed by a unit of 1 in a joules calculation, which would give you more energy?

Physics
1 answer:
musickatia [10]3 years ago
8 0

Answer:increasing any of them, either mass or speed by 1unit will cause an increase in energy,

Explanation:

By increasing any of them, either mass or speed will cause an increase in energy.

Because kinetic energy is proportional to mass and also directly proportional to velocity

You might be interested in
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
Which part of the electromagnetic spectrum have the highest level of photon energy
Pani-rosa [81]
The energy carried by one photon is directly proportional to its
frequency.  So the photon energy is greatest for the electromagnetic
waves with the highest frequency / shortest wavelengths. 

That's why when you get past visible light and on up through ultraviolet,
X-rays, and gamma rays, the radiation becomes dangerous ==> each
photon carries enough energy to tear electrons away from their atoms,
ripping molecules apart and damaging cells.

The photon with the highest energy is a gamma-ray photon.


4 0
3 years ago
Q.1 Newton's second law gives the measure of--------------. 1)Acceleration 2) Force 3) Momentum 4)Angular momentum​
posledela

Answer:

1. Acceleration

Explanation:

Newtons Second law gives the measure of acceleration

4 0
3 years ago
Which of the following is quantitative data? a. Color c. Shape b. Odor d. Volume
Papessa [141]
Hello there! Quantitive data has to do with measurements that can be shown with numbers. Examples of this are things like your height and the length of your arms. With that alone, A and B are eliminated, because those answer choices make no sense. They can't be expressed by numbers and you can't measure colors or odors mathematically. Volume is a way to measure something that CAN be written down by numbers. D is the only answer choice that fits the definition of quantitive data. The answer is D: volume.
6 0
3 years ago
What would to the earth if it shrinks to 1/3 of a cubic inch. (It is possible)
Eduardwww [97]

Answer:

we would die

Explanation:

3 0
3 years ago
Other questions:
  • A baseball is thrown vertically up to a height of 30 m on Earth. If the same ball is thrown up on the moon with the same initial
    6·1 answer
  • A horizontal force of 90.0 N is required to push a 75kg object along a horizontal surface at a constant speed. What is the magni
    13·1 answer
  • Who invented steam engine​
    13·2 answers
  • Suppose that the Hubble Space Telescope discovers a series of planets with the following characteristics moving around a star th
    11·1 answer
  • White light, with frequencies ranging from 4.00 x 10^14 Hz to 7.90 x 10^14 Hz, is incident on a barium surface. Given that the w
    8·1 answer
  • The ability of atoms to attract electrons from surrounding atoms is called
    11·2 answers
  • A disk between vertebrae in the spine is subjected to a shearing force of 600 N. Find its shear deformation, taking it to have t
    15·1 answer
  • the intermolecular force of attraction increases when intermolecular space decreases .Is it true or false​
    13·1 answer
  • A deviant person would behave in a culturally unacceptable
    11·1 answer
  • Which is an example of a mixture?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!