1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
dybincka [34]
3 years ago
5

Bryan Allen pedaled a human-powered aircraft across the English Channel from the cliffs of Dover to Cap Gris-Nez on June 12, 197

9. (a) He flew for 169 min at an average velocity of 3.53 m/s in a direction 45° south of east. What was his total displacement? (Enter the magnitude in km and the direction in degrees south of east.) magnitude km direction ° south of east (b) Allen encountered a headwind averaging 2.00 m/s almost precisely in the opposite direction of his motion relative to the Earth. What was his average velocity relative to the air? (Enter the magnitude in m/s and the direction in degrees south of east.) magnitude m/s direction ° south of east (c) What was his total displacement relative to the air mass? (Enter the magnitude in km and the direction in degrees south of east.) magnitude km direction ° south of east
Physics
1 answer:
Leno4ka [110]3 years ago
3 0

(a) 3.58 km 45° south of east

The total displacement is given by:

d=vt

where

v is the average velocity

t is the time

The average velocity is:

v = 3.53 m/s

While we need to convert the time from minutes to seconds:

t=169 min \cdot 60 s/min = 10140 s

Therefore, the magnitude of the displacement is

d=(3.53)(10140)=35794 m = 3.58 km

And the direction is the same as the velocity, therefore 45° south of east.

(b) 5.53 m/s 90° south of east

The velocity of the air relative to the ground is

v_a = 2.00 m/s

and the direction is exactly opposite to that of Allen, so it is 45° north of west. Allen's velocity relative to the ground is

v = 3.53 m/s

So this must be the resultant of Allen's velocity relative to the air (v') and the air's speed (v_a). Since these two vectors are in opposite direction, we have

v= v'-v_a

Therefore we find v', Allen's velocity relative to the air:

v'=v+v_a = 3.53 + 2.00 = 5.53 m/s

The direction must be measured relative to the air's reference frame. In this reference frame, Allen is moving exactly backward, so his direction will be 90° south of east.

(c) 56.1 km at 90° south of east.

Since Allen's velocity relative to the air is

v' = 5.53 m/s

Then the displacement of Allen relative to the air will be given by

d'=v't

and substituting,

d'=(5.53)(10140)=56074 m = 56.1 km

And the direction is the same as that of the velocity, therefore will be 90° south of east.

You might be interested in
The fictional rocket ship Adventure is measured to be 65 m long by the ship's captain inside the rocket.When the rocket moves pa
kipiarov [429]

Answer:

1.04 s

Explanation:

The computation is shown below:

As we know that

t = t' × 1 ÷ (√(1 - (v/c)^2)

here

v = 0.5c

t = 1.20 -s

So,

1.20 = t' × 1 ÷ (√(1 - (0.5/c)^2)

1.20 = t' × 1 ÷ (√(1 - (0.5)^2)

1.20 = t' ÷ √0.75

1.20 = t' ÷ 0.866

t' = 0.866 × 1.20

= 1.04 s

The above formula should be applied

8 0
3 years ago
Calculate the equivalent of 20 degrees Celsius in degrees Fahrenheit and Kelvin.
alekssr [168]

Answer:

68 °F, 293.15 K

Explanation:

Fahrenheit, Kelvin and Celsius are the different scales of temperature in which temperature is measured.

Given : T = 20°C

The conversion of T( °C) to T(K) is shown below:

T(K) = T( °C) + 273.15  

So,  

<u>T = (20 + 273.15) K = 293.15 K </u>

The conversion of T( °C) to T(F) is shown below:

T (°F) = (T (°C) × 9/5) + 32

So,

<u>T (°F) = (20 × 9/5) + 32 = 68 °F</u>

3 0
3 years ago
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
What is scientific inquiry (method) ?
Shtirlitz [24]
A method of procedure that has characterized natural science since the 17th century, consisting in systematic observation, measurement, and experiment, and the formulation, testing, and modification of hypotheses
6 0
3 years ago
I need help ASAP I need to get this right plz plz plz!!!!!
zhenek [66]

Answer:

option d and b..............

3 0
3 years ago
Other questions:
  • You are pulling a child in a wagon. The rope handle is inclined upward at a 60∘ angle. The tension in the handle is 20 N.How muc
    7·1 answer
  • If an engine has a compression ratio of 7:1,
    7·2 answers
  • Consider a rectangular ice floe 5.00 m high, 4.00 m long, and 3.00 m wide. a) What percentage of the ice floe is below the water
    14·1 answer
  • A rectangular coil with dimensions 0.14 m 0.14 m by 0.27 m 0.27 m has 550 550 turns of wire. It is rotated about its long axis i
    6·1 answer
  • In a given chemical reaction the energy of the products is less than the energy of the reactants which statement is true for thi
    12·1 answer
  • The diagram illustrates the movement of sound waves between an observer and a race car. As the race car drives away from the obs
    8·1 answer
  • Which of these experiments would make use of quantitative data?
    8·2 answers
  • Emma is the sole earning member of her family. She wants to study further but is forced to give up on her dreams to support her
    6·2 answers
  • A 40.0 N crate is pulled up a 5.0 m inclined plane. The angle of inclination of the plane to horizontal is 37o. If there is a co
    11·1 answer
  • Aliya deposited half as much money in a savings account earning 1.9% simple interest as she invested in a money market account t
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!