1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
cupoosta [38]
3 years ago
14

Which of the following why use approximately represent the number of atoms in one mole of gold

Chemistry
2 answers:
natka813 [3]3 years ago
6 0
Answer is: D. 6.02 x 1023. 
Because this is Avogadro constant<span> (the number of </span>constituent particles, in this example atoms of gold<span> that are contained in the </span>amount of substance<span> given by one </span>mole). <span>The </span>mole<span> is the </span>unit of measurement<span> for </span>amount of substance, t<span>he mole is an </span>SI base unit<span>, with the unit symbol </span>mol<span>.</span>

Kazeer [188]3 years ago
4 0

Answer: The answer is D. 6.02 x 10^23

Explanation: I took the quiz

You might be interested in
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Will marks brainly if it isn’t a copied answer!!!
Neporo4naja [7]

What kind of control like scientific?

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Consider this equilibrium reaction between carbon monoxide and hydrogen gas, occurring in a sealed flexible container. CO(g) + 3
wariber [46]

Answer:

More H2(g) is added to the container : <u>Towards products.</u>

CO is removed from the container : <u>Towards reactants.</u>

More CH4(g) is added to the container : <u>Towards reactants</u>

H2O(g) is removed from the container <u>: Towards products.</u>

The contents of the container are heated up. :<u> Towards the reactants.</u>

The contents of the container are cooled down : <u>Towards the products.</u>

The pressure inside the container is increased. :<u>Towards the products</u>

The container is stretched to increase the volume: <u>Towards the reactants.</u>

Explanation: :

CO(g) + 3 H2g) → CH4(g) + H2O(g)+ heat

There is released heat, so this reaction is exothermic

If the H2 concentration is increased, the system will try to change the concentration change by shifting the balance to the right, and thus the concentration of products will increase.<u> Towards products.</u>

If the CO is removed, the system will try to change this situation by shifting the balance to the left, and thus the concentration of reactants will increase, the concentration of products will decrease. <u>Towards reactants.</u>

If the CH4 concentration is increased, the system will try to change the concentration change by shifting the balance to the left, and thus the concentration of reactants will increase. <u>Towards reactants</u>

If the H2O is removed, the system will try to change this situation by shifting the balance to the right, and thus the concentration of products will increase, the concentration of products will decrease. <u>Towards products.</u>

If the temperature is increased, the system will reduce the amount of heat released. So the balance will shift to the left. <u>Towards the reactants.</u>

This because the extra heat / energy must be used.

If the temperature is decreased, the system will produce more heat  So the balance will shift to the right. <u>Towards the products.</u>

This because more heat /energy needs to be produced to make up for the loss of heat (energy).

If the pressure is increased, the system will shift to the side with fewer moles of gas. In this case, there are 4 moles on the left and 2 moles on the right.  So the balance will shift to the right. <u>Towards the products.</u> An increase of pressure has the same effect on the equilibrium as a decrease of the volume.

If the volume is increased, this means the pressure is decreased, the system will shift to the side with most moles of gas. In this case, there are 4 moles on the left and 2 moles on the right.  So the balance will shift to the left. <u>Towards the reactants.</u> An increase of volume has the same effect on the equilibrium as a decrease of the pressure.

6 0
3 years ago
A sample of metal has a mass of 18.20g, and a volume of 7.38mL. What is the density in g/cm^3?
AlexFokin [52]
Density = Mass ÷ Volume. You get 2.466
8 0
3 years ago
2.38g of black copper(iii) oxide is completely reduced to by hydrogen to give copper and water. What are the number of atoms of
OleMash [197]

Explanation:

here is the answer bae. Feel free to ask for more

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Do all colors of light travel at the same speed
    14·2 answers
  • Using complete sentences, explain how to predict the products and balance the reaction for the combustion of butane, C4H10. C4H1
    6·1 answer
  • What do these substances have in common? apple juice, helium gas, salt water and copper wire
    12·2 answers
  • What is the molar ratio for the following equation after it has been properly balanced?
    10·1 answer
  • Card G represents the final event which leads to the formation of wind. In a complete sentence, write a statement which describe
    14·1 answer
  • Chemistry!! Please help!!
    9·1 answer
  • How would you prepare 500 ml of the following solutions : Sodium succinate buffer (0.1 mol/dm3 pH 5.64)
    11·1 answer
  • 1.
    15·1 answer
  • Is hand sanitizer an acid or base?​
    8·1 answer
  • If Log 4 (x) = 12, then log 2 (x / 4) is equal to
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!