1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
frez [133]
2 years ago
5

Hi all, can u please help me in this. I would very appreciate it :)

Physics
1 answer:
andreyandreev [35.5K]2 years ago
7 0

<em><u>Questions And Answers About Air Resistance.</u></em>

Question 1: What is Air resistance?

Answer: Air resistance is a force that is caused by air. The force acts in the opposite direction to an object moving through the air. A lorry with a flat front will experience high air resistance while a sports car with a streamlined shape will experience lower air resistance, allowing the car to go faster.

Question 2: What causes air resistance?

Answer: Air resistance, also known as drag, is a force that is caused by air, the force acts in the opposite direction to an object moving through the air. It is where air particles hit the front of the object slowing it down. The more surface area, the more air particles hit it and the greater the resistance.

Question 3: How can air resistance be overcome?

Answer: Two ways to reduce air resistance are stated: reducing the area in contact with air (by the cyclist ducking down or cycling behind someone else) and by being more streamlined (wearing smoother surfaces or a more streamlined helmet).

Question 4: What happens when air resistance increases?

Answer: As it gains speed, the object's weight stays the same but the air resistance on it increases. There is a resultant force acting downwards. Eventually, the object's weight is balanced by the air resistance. There is no resultant force and the object reaches a steady speed – this is known as the terminal velocity.

<em><u>Questions And Answers About Water Resistance.</u></em>

Question 1: What is Water resistance?

Answer: Water resistance is a type of force that uses friction to slow things down that are moving through water. ... Water resistance occurs because of the particles in the liquid. As an object moves through a liquid, it collides with the particles which cause it to slow down.

Question 2: What causes water resistance?

Answer: Water resistance doesn't have to be just water, however, it can happen to objects moving through any type of fluid. Water-resistance happens because of the particles in water or the fluid. As the object moved through it collides with the particles which try to slow it down.

Question 3: How is water resistance useful?

Answer: Like friction and air resistance, it SLOWS THINGS DOWN, trying to stop them from moving. Water resistance can also be useful at times. When you are swimming and you push against the water with your hands, the water-resistance pushes back and helps you to move forward. This also happens when you use oars to row a boat.

Question 4: Does water-resistant mean waterproof?

Answer: The technical definition of water-resistant is that it's able to resist the penetration of water to a certain degree, but not entirely. Waterproof technically means that it's impermeable to water, no matter how much time it spends in the water.

Hope This Helps...:)

You might be interested in
A large piece of jewelry has a mass of 132.6 g. a graduated cylinder initially contains 48.6 ml water. when the jewelry is subme
Lerok [7]

The density of the substance is<u> 10.5 g/cm³.</u>

The jewelry is made out of <u>Silver.</u>

Density ρ is defined as the ratio of mass <em>m</em> of the substance to its volume V<em>. </em> The cylinder contains a volume <em>V₁ of water</em> and when the jewelry is immersed in it, the total volume of water and the jewelry is found to be V₂.

The volume <em>V</em> of the jewelry is given by,

V=V_2 -V_1

Substitute 48.6 ml for <em>V₁ </em>and 61.2 ml for V₂.

V=V_2 -V_1\\ =61.2 ml -48.6 ml\\ =12.6 ml

calculate the density ρ of the jewelry using the expression,

\rho =\frac{m}{V}

Substitute 132.6 g for <em>m</em> and 12.6 ml for <em>V</em>.

\rho =\frac{m}{V}\\ =\frac{132.6 g}{12.6 ml} \\ =10.5 g/ml

Since 1 ml=1 cm^3,

The density of the jewelry is <u> 10.5 g/cm³.</u>

From standard tables, it can be seen that the substance used to make the jewelry is <u>silver</u><em><u>, </u></em>which has a density 10.5 g/cm³.



4 0
3 years ago
What is the Binary compound for KP?
pychu [463]

Answer:

A binary compound is a chemical compound that is composed of two elements. Learn more about the definition of a binary compound, and find out examples of binary compounds.

Explanation:

3 0
2 years ago
How high would you have to lift a 1000kg car to give it a potential energy of:
Elza [17]

Given parameters:

Mass of the car = 1000kg

Unknown:

Height  = ?

To find the heights for the different amount potential energy given, we need to understand what potential energy is.

Potential energy is the energy at rest due to the position of a body.

 It is mathematically expressed as:

          P.E  = mgh

m is the mass

g is the acceleration due to gravity = 9.8m/s²

h is the height of the car

Now the unknown is h, height and we make it the subject of the expression to make for easy calculation.

               h = \frac{P.E }{mg}

<u>For 2.0 x 10³ J;</u>

                  h  = \frac{2000}{1000 x 9.8}   = 0.204m

<u>For 2.0 x 10⁵ J;</u>

                  h  = \frac{200000}{9.8 x 1000}   = 20.4m

<u>For 1.0kJ  = 1 x 10³J; </u>

                  h  = \frac{1000}{9.8 x 1000}   = 0.102m

   

5 0
3 years ago
How do intermolecular forces differ from intramolecular forces
kicyunya [14]

Answer:

Explanation:

Intramolecular forces is a strong bond that helps to bond atoms together while intermolecular forces are weak bond that are present between molecules.

8 0
3 years ago
9. A 5.0 kg block on an inclined plane is acted upon by a horizontal force of 100 N shown in the figure below. The coefficient o
Helga [31]

Answer:

A: The acceleration is 7.7 m/s up the inclined plane.

B: It will take the block 0.36 seconds to move 0.5 meters up along the inclined plane

Explanation:

Let us work with variables and set

m=5kg\\\\F_H=100N\\\\\mu=0.3\\\\\theta=37^o.

As shown in the attached free body diagram, we choose our coordinates such that the x-axis is parallel to the inclined plane and the y-axis is perpendicular. We do this because it greatly simplifies our calculations.

Part A:

From the free body diagram we see that the total force along the x-axis is:

F_{tot}=mg*sin(\theta)+F_s-F_Hcos(\theta).

Now the force of friction is F_s=\mu*N, where N is the normal force and from the diagram it is F_y=mg*cos(\theta).

Thus F_s=\mu*N=\mu*mg*cos(\theta).

Therefore,

F_{tot}=mg*sin(\theta)+\mu*mg*cos(\theta)-F_Hcos(\theta)\\\\=mg(sin(\theta)+\mu*cos(\theta))-F_Hcos(\theta).

Substituting the value for F_H,m,\mu, and \:\theta we get:

F_{tot}= -38.63N.

Now acceleration is simply

a=\frac{F_H}{m} =\frac{-38.63N}{5kg} =-7.7m/s.

The negative sign indicates that the acceleration is directed up the incline.

Part B:

d=\frac{1}{2} at^2

Which can be rearranged to solve for t:

t=\sqrt{\frac{2d}{a} }

Substitute the value of d=0.50m and a=7.7m/s and we get:

t=0.36s.

which is our answer.

Notice that in using the formula to calculate time we used the positive value of a, because for this formula absolute value is needed.

5 0
3 years ago
Other questions:
  • Two slits separated by a distance of d = 0.190 mm are located at a distance of D = 1.91 m from a screen. The screen is oriented
    10·1 answer
  • Which of the following is not an assumption that scientists must make about the natural world
    9·2 answers
  • A guitar string of length L = 0.94 m is oriented along the x-direction and under a tension of T = 92 N. The string is made of st
    5·1 answer
  • Difference between effort distance and load distance​
    14·1 answer
  • Please hellp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
    10·2 answers
  • Una onda sonora se produce durante 1,5 s. Posee una longitud de onda de 2,4 m y una velocidad de 340 m/s.
    13·1 answer
  • Calculate the magnitude of the gravitational force
    6·1 answer
  • Will the star of bethlehem be visible on december 21st
    12·1 answer
  • Extremely confused, please help
    15·1 answer
  • Could someone please please help meee
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!