1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Vikki [24]
2 years ago
5

Perpetual motion machines have fascinated people especially inventors for hundreds of years before the laws of thermodynamics be

came known. Ideally once energy is added to start a perpetual motion machine in motion, the machine would continue to operate indefinitely. Using a law of thermodynamics, explain why such a machine cannot be produced
HELP HELP HELP
Physics
1 answer:
Cerrena [4.2K]2 years ago
5 0

Given the fact that energy conversion is not entirely efficient, it is impossible to produce a perpetual motion machine.

<h3>What is a perpetual motion machine?</h3>

The perpetual motion machine in one that is able to work continuously without stopping. This would mean that the efficiency of this machine must that the machine is 100% efficient which violates the second law of thermodynamics.

Thus, given the fact that energy conversion is not entirely efficient and energy looses cause machines not function effectively, it is impossible to produce a perpetual motion machine.

Learn kore about a perpetual motion machine:brainly.com/question/13001849

#SPJ1

You might be interested in
Q1: A cyclist brakes to a stop. His thinking distance was 1m and his braking distance was 3m. What was his overall stopping dist
weeeeeb [17]

Answer:

1.) 4m

2.) 37 m

3.) 62m

4.) 2.5 s

Explanation:

1.) Given that the

Thinking distance = 1m

Breaking distance = 3m

Stopping distance = breaking distance + thinking distance

Stopping distance = 1 + 3 = 4m

2.) Given that the

Stopping distance = 52 m

Thinking distance = 15m

Breaking distance = 52 - 15 = 37m

3.) The stopping distance = 76m

Thinking distance = 14m

Breaking distance = 76 - 14 = 62m

It take the brakes 62m to slow the car down to a stop.

4.) Given that a lorry travels 28m when stopping from a speed of 4m/s. If its braking distance was 18m, what was the driver’s reaction time?

Thinking = stopping distance - braking distance

Thinking distance = 28 - 18 = 10m

Speed = distance/time

4 = 10/reaction time

Reaction time = 10/4

Reaction time = 2.5 s

5.) Question incomplete

5 0
3 years ago
Can you please answer my question correctly ASAP​
lana66690 [7]

Answer:

1) C, 2) C, 3) B, 4) D, 5) A/B, 6) D, 7) D, 8) A, 9) B, 10) A

Explanation:

1) Seconds, minutes and days are time units. (Correct answer: C)

2) The displacement is shortest distance between the point of origin and the point of destination. (Correct answer: C)

3) The velocity is the rate of change of position in time. (Correct answer: B)

4) Graphs are a very useful ressource to infer characteristics inherent to a studied physical variable. (Correct answer: D)

5) There are two possible answers, since both milimeters and meters are units for distance. (Correct answers: A/B)

6) The distance is the arc length of the entire path that object travelled. (Answer: D)

7) Traditionally, in a position vs. time graph we plot time in the x-axis. (Answer: D)

8) In this case, we use a distance-time graph, where travelled distance is the dependent variable and time is the independent variable. (Answer: A)

9) The point of origin is the initial position of the object. (Answer: B)

10) The point of destination is the final position of the object. (Answer: A)

5 0
3 years ago
Deperate need of HELP! MARKING BRAINLIEST
Shtirlitz [24]

Answer:

yes, what's your question. l will help if I can.

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Hector drew the diagram below to illustrate projectile motion.
Serjik [45]

<u>Answer </u>

He should make the arrow for “Path” curve downward.

<u>Explanation </u>

The force of gravity is usually directly downward. So from the diagram, it is correctly labelled.

If the object was given a horizontal force, the direction of the inertial is also correct. Inertial is the force the resist the change of state of motion.

What Hector should change is the path followed by the object. It will be a curve not a straight line as it is drawn.

The correct answer is He should make the arrow for “Path” curve downward.


6 0
3 years ago
Read 2 more answers
1.2 m long spring with a spring force of 200.0 N/m, 12.0 kg mass is attached to it, find the length
Crank

From Hooke's law, the length of the spring after extension and after the mass is attached is 1.788 meters. Option B is the answer.

<h3>HOOKE'S LAW</h3>

Hooke's law state that in an elastic material, the force applied is directly proportional to the extension provided that the elastic limit is not exceeded.

Given that a 12.0 kg mass is attached to 1.2 m long spring with a spring constant of 200.0 N/m.

The given parameters are:

  • mass m = 12kg
  • Initial length L_{1} = 1.2 m
  • Spring constant K = 200 N/m
  • Extension e = ?

According to Hooke's law

F = Ke

But F = mg

mg = Ke

Substitute all the parameters into the formula to get extension e

12 x 9.8 = 200e

e = 117.6 / 200

e = 0.588 m

The length of the spring after extension and after the mass is attached will be

L_{2} = L_{1} + e

L_{2} = 1.2 + 0.588

L_{2} = 1.788 m

Therefore, the correct answer is option B because the length of the spring after extension and after the mass is attached is 1.788 meters.

Learn more about Hooke's law here: brainly.com/question/12253978

3 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Calculate the value of the error (only) with one decimal place for: (21+1-14%) x (14 +1-9%) Please enter the answer without +- s
    13·1 answer
  • Which of the following is not an example of kinetic energy being converted to potential energy?
    10·2 answers
  • Which balances the equation Mg + O2 — MgO?​
    11·1 answer
  • What is the average velocity of a car if it travels from position 25m to a position of -7m in 34 seconds?
    8·2 answers
  • The French high-speed train travels at 300 km/h. How long
    6·1 answer
  • Pendulum takes 1 second to move from x to y so it's frequency equal ​
    14·1 answer
  • When a person holds a ball above earth's surface, where is this potential energy stored?​
    7·1 answer
  • A pump lifts 400 kg of water per hour a height of 4.5 m .
    11·1 answer
  • If a machine has an efficiency of 50% and an input of 3 J, what is the output?
    7·1 answer
  • What important change in the atmosphere occurred during the Proterozoic Eon?
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!