1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Lapatulllka [165]
3 years ago
7

What is Newton's third law?

Physics
2 answers:
Phantasy [73]3 years ago
8 0

Answer:

Newton's third law of motion is that "Every action has an equal and opposite reaction."

Explanation:

For example, when a rocket is launched, the boosters apply force on the ground and the ground pushes back, which makes the rocket take off.

harina [27]3 years ago
3 0
For every actions there is an equal and opposite reaction.
You might be interested in
Review 1: A plane is located x = 40 miles (horizontally) away from an airport at an altitude of h miles. Radar at the airport de
-Dominant- [34]

Explanation:

Let h is the height of the plane above ground. x is the horizontal distance between the ground and the airport. Let s(t) is the distance between the plane and the airport. So,

s(t)^2={h^2+x^2}...........(1)

Given, h = 4, x = 40 and s(t) = -20 mph

Differentiate equation (1) wrt t

2s(t)s'(t)=2x(t)x'(t)

x'(t)=\dfrac{s(t)s'(t)}{x(t)}

When x = 40, s(t)=\sqrt{40^2+4^2}=40.19\ m

x'(t)=\dfrac{-240s(t)}{x(t)}

x'(t)=\dfrac{-240\times 40.19}{40}

x'(t)=-241.14\ m/s

So, the speed of the airplane is 241.14  m/s. Hence, this is the required solution.

8 0
3 years ago
What is the ultimate source of energy that makes the Sun shine?
zavuch27 [327]

Answer:

The sun's energy comes from thermonuclear fusion reactions.

Explanation:

Due to the Sun's strong gravitational pull, hydrogen atoms fuse, resulting in helium atoms. During this process, tremendous amounts of energy are released, or the energy of the Sun.

8 0
3 years ago
2 Which is true of a parallel circuit?
mars1129 [50]

Answer:

fxb

c

Explanation:bfffffffff

8 0
3 years ago
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
1. Explain who is doing more work and why: a bricklayer carrying bricks and placing them on the wallof a building being
Basile [38]
Both are doing because they have chorus
7 0
2 years ago
Other questions:
  • What is the wavelength of the waves you create in a swimming pool if you splash your hand at a rate of 2.00 Hz and the waves pro
    9·1 answer
  • A teacher pushed a 98 newton desk across a floor for a distance of 5 meter he exerted a horizontal force of 20 newton for four s
    8·1 answer
  • Which season is occurring in earths northern hemisphere when earths Southern Hemisphere is tilted toward the sun
    9·2 answers
  • An isolated conductor has a net charge of +12.0 × 10- 6 c and a cavity with a particle of charge q = +3.70 × 10-6
    8·1 answer
  • As you jump on a pogo stick where is the potential energy the greatest?
    14·1 answer
  • What effect does El Nino have on Michigan's winters such as this winter (2017)?
    6·1 answer
  • A magnetic field has a magnitude of 0.35 T and is uniform over a square loop (1 turn) 0.2 m per side. The field is oriented at a
    13·1 answer
  • Uses and effects of UV rays? ​
    14·1 answer
  • A student allows the evaporating dish and the anhydrous salt for a long time on the lab bench. What will happen to the mass of t
    14·1 answer
  • Two hydraulic cylinders maintain a pressure of 1200 kPa. One has a cross sectional area of 0.01 mAA2EEAA the other 0.03 mAA2EEAA
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!