1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Vaselesa [24]
3 years ago
7

The following passage contains a fragment. Select the correct revision. Presley took the exuberance of gospel and added the freq

uently rapid beat of rock and roll. Which made possible the wild gyrations that established him as an international celebrity.
a. presley took the exuberance of gospel and added the frequently rapid beat of rock and​ roll, which made possible the wild gyrations that established him as an international celebrity.

b. presley took the exuberance of gospel. and added the frequently rapid beat of rock and​ roll, which made possible the wild gyrations. establishing him as an international celebrity.

c. presley took the exuberance of gospel. and added the frequently rapid beat of rock and roll. which made possible the wild gyrations that established him as an international celebrity.

d. presley took the exuberance of gospel and added the frequently rapid beat of rock and roll. which made possible the wild gyrations. that established him as an international celebrity.
Engineering
1 answer:
Semmy [17]3 years ago
7 0

Answer:

A

Explanation:

Option A was the only option that did not have a sentence fragment. All the other choices were fragments because they interrupted the flow of the sentence. A sentence fragment means that if you started reading where the period is, you would understand everything about the sentence and it would be clear. You cannot have an incomplete sentence that does not have background information. An example would be: And that is how you install it. This leaves information unanswered, such as what the subject of the sentence is, or in other words, what you were installing. Another indicator that this was a sentence fragment was that the sentence began with the word "And." Sentence fragments very commonly start with the word and, because that word shows that it is a continuation of a topic.

You might be interested in
For a steel alloy it has been determined that a carburizing heat treatment of 11-h duration will raise the carbon concentration
Jobisdone [24]

Answer:

Time =t2=58.4 h

Explanation:

Since temperature is the same hence using condition

x^2/Dt=constant

where t is the time as temperature so D also remains constant

hence

x^2/t=constant

2.3^2/11=5.3^2/t2

time=t^2=58.4 h

4 0
3 years ago
Water is boiled in a pot covered with a loosely fitting lid at a location where the pressure is 85.4 kPa. A 2.61 kW resistance h
eimsori [14]

Answer:

t = 6179.1 s = 102.9 min = 1.7 h

Explanation:

The energy provided by the resistance heater must be equal to the energy required to boil the water:

E = ΔQ

ηPt = mH

where.

η = efficiency = 84.5 % = 0.845

P = Power = 2.61 KW = 2610 W

t = time = ?

m = mass of water = 6.03 kg

H = Latent heat of vaporization of water = 2.26 x 10⁶ J/kg

Therefore,

(0.845)(2610 W)t = (6.03 kg)(2.26 x 10⁶ J/kg)

t = \frac{1.362\ x\ 10^7\ J}{2205.45\ W}

<u>t = 6179.1 s = 102.9 min = 1.7 h</u>

4 0
2 years ago
When an object is moving, we use the following coefficient for friction calculations a)-μk b)-μs c)-γk d)- γs
Reika [66]

Answer:\mu_{k}

Explanation:

We use kinetic friction when a body is moving i.e. \mu_{k} for calculations.

Static friction is used when a body is in rest while kinetic friction is used when a body is moving and its value is quite low as compared to static friction .

Static friction value increases as we apply more force while kinetic friction occurs when there is relative motion between bodies.

3 0
3 years ago
In contouring, it is necessary to measure position and not velocity for feedback.
EastWind [94]

Answer:

(1). False, (2). True, (3). False, (4). False, (5). True.

Explanation:

The term ''contouring'' in this question does not have to do with makeup but it has to deal with the measurement of all surfaces in planes. It is a measurement in which the rough and the contours are being measured. So, let us check each questions again.

(1). In contouring, it is necessary to measure position and not velocity for feedback.

ANSWER : b =>False. IT IS NECESSARY TO MEASURE BOTH FOR FEEDBACK.

(2). In contouring during 2-axis NC machining, the two axes are moved at the same speed to achieve the desired contour.

ANSWER: a=> True.

(3). Job shop is another term for process layout.

ANSWER: b => False

JOB SHOP IS A FLEXIBLE PROCESS THAT IS BEING USED during manufacturing process and are meant for job Production. PROCESS LAYOUT is used in increasing Efficiency.

(4). Airplanes are normally produced using group technology or cellular layout.

ANSWER: b => False.

(5). In manufacturing, value-creating time is greater than takt time.

ANSWER: a => True.

8 0
3 years ago
A ductile hot-rolled steel bar has a minimum yield strength in tension and compression of Syt = 60 kpsi and Syc = 75 kpsi. Using
kow [346]

Answer:

2.135

Explanation:

Lets make use of these variables

Ox 16.5 kpsi, and Oy --14,5 kpsi

To determine the factor of safety for the states of plane stress. We have to first understand the concept of Coulomb-Mohr theory.

Mohr–Coulomb theory is a mathematical model describing the response of brittle materials such as concrete, or rubble piles, to shear stress as well as normal stress.

Please refer to attachment for the step by step solution.

4 0
3 years ago
Other questions:
  • Indicate on a tensile curve such quantities as yield stress, Young's modulus, UTS, toughness, point of necking, point of fractur
    7·1 answer
  • Consider a steam turbine, with inflow at 500oC and 7.9 MPa. The machine has a total-to-static efficiency ofηts=0.91, and the pre
    14·1 answer
  • g Consider a thin opaque, horizontal plate with an electrical heater on its backside. The front end is exposed to ambient air th
    11·1 answer
  • A harmonic oscillator with spring constant, k, and mass, m, loses 3 quanta of energy, leading to the emission of a photon.
    13·1 answer
  • A tank has two rooms separated by a membrane. Room A has 1 kg of air and a volume of 0.5 m3; room B has 0.75 m3 of air with dens
    15·1 answer
  • Determine the combined moment about O due to the weight of the mailbox and the cross member AB. The mailbox weighs 3.2 lb and th
    14·1 answer
  • A 230 V shunt motor has a nominal armature current of 60 A. If the armature resistance is 0.15 ohm, calculate the following: a.
    5·1 answer
  • Under the normal sign convention, the distributed load on a beam is equal to the:_______A. The rate of change of the bending mom
    13·1 answer
  • a poorly tighten terminal is often the cause of a/an ? a) open circuit b) circuit breaker interrupt c)short circuit d) ground fa
    10·1 answer
  • What is the density of the mass of 24.0g and a volume of 6 ml?
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!