1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Gala2k [10]
1 year ago
8

If you subtract vector 3.7 cm at 45° North of East from vector 4.5 cm at 57° West of North using a scale drawing, what is the re

sultant vector?

Physics
1 answer:
Gelneren [198K]1 year ago
3 0

The resultant vector is 5.2 cm at a direction of 12⁰ west of north.

<h3>Resultant of the two vectors</h3>

The resultant of the two vectors is calculated as follows;

R = a² + b² - 2ab cos(θ)

where;

  • θ is the angle between the two vectors =  45° + (90 - 57) = 78⁰
  • a is the first vector
  • b is the second vector

R² = (3.7)² + (4.5)² - (2 x 3.7 x 4.5) cos(78)

R² = 27.02

R = 5.2 cm

<h3>Direction of the vector</h3>

θ = 90 - 78⁰

θ = 12⁰

Thus, the resultant vector is 5.2 cm at a direction of 12⁰ west of north.

Learn more about resultant vector here: brainly.com/question/28047791

#SPJ1

You might be interested in
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
A student wants to make an analogy to help her remember the characteristics of the planets. Which analogy makes the most sense?
Gala2k [10]

Answer:

The last one makes the most sense as they combine two like things that are easy to visualize

Explanation:

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
A force of 660 n stretches a certain spring a distance of 0.300 m. what is the potential energy of the spring when a 70.0 kg mas
kkurt [141]
A force of 660 n stretches a certain spring a distance of 0.300 m. what is the potential energy of the spring when a 70.0 kg mass hangs vertically from it?
5 0
3 years ago
A car travels at a speed of 40 m/s for 29.0 s;<br>what is the distance traveled by the car?
lianna [129]

Answer: 1160 m

Explanation:

Speed = distance / time. Plug in 40 m/s for speed and 29 s for time in order to get the distance, 1160 m.

8 0
2 years ago
Which type of electromagnetic wave has the greatest wavelength?
s344n2d4d5 [400]
Radio waves are the longest
5 0
3 years ago
Other questions:
  • Now let’s apply Coulomb’s law and the superposition principle to calculate the force on a point charge due to the presence of ot
    11·1 answer
  • A motorcycle is following a car that is traveling at constant speed on a straight highway. Initially, the car and the motorcycle
    7·1 answer
  • What is the charge of a newly formed oxygen ion
    13·1 answer
  • A ball is rolling a 5 m/s down a hill the ball has 20 J of energy what is the mass of the ball
    8·1 answer
  • Why are some pots and pans designed with wooden handles?
    9·2 answers
  • One of the predicted problems due to global warming is that ice in the polar ice caps will melt and raise sea level everywhere i
    13·1 answer
  • What is the magnitude of the net force on the block (the moment it is released?
    13·1 answer
  • What type of material can charges move through easily?
    7·1 answer
  • Pls help<br> What graph indicates no reference to direction of motion, and explain why.
    6·1 answer
  • NEED AN ANSWER FAST PLEASE 70 PTS
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!