1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Marianna [84]
3 years ago
12

What is the primary function of NCEES?

Engineering
1 answer:
joja [24]3 years ago
7 0
National Council of Examiners for engineering and surveying a nonprofit organization
You might be interested in
In contouring, it is necessary to measure position and not velocity for feedback.
EastWind [94]

Answer:

(1). False, (2). True, (3). False, (4). False, (5). True.

Explanation:

The term ''contouring'' in this question does not have to do with makeup but it has to deal with the measurement of all surfaces in planes. It is a measurement in which the rough and the contours are being measured. So, let us check each questions again.

(1). In contouring, it is necessary to measure position and not velocity for feedback.

ANSWER : b =>False. IT IS NECESSARY TO MEASURE BOTH FOR FEEDBACK.

(2). In contouring during 2-axis NC machining, the two axes are moved at the same speed to achieve the desired contour.

ANSWER: a=> True.

(3). Job shop is another term for process layout.

ANSWER: b => False

JOB SHOP IS A FLEXIBLE PROCESS THAT IS BEING USED during manufacturing process and are meant for job Production. PROCESS LAYOUT is used in increasing Efficiency.

(4). Airplanes are normally produced using group technology or cellular layout.

ANSWER: b => False.

(5). In manufacturing, value-creating time is greater than takt time.

ANSWER: a => True.

8 0
3 years ago
The inlet and exhaust flow processes are not included in the analysis of the Otto cycle. How do these processes affect the Otto
lara31 [8.8K]

Answer:

Suction and exhaust processes do not affect the performance of Otto cycle.

Explanation:

Step1

Inlet and exhaust flow processes are not including in the Otto cycle because the effect and nature of both the process are same in opposite direction.

Step2

Inlet process or the suction process is the process of suction of working fluid inside the cylinder. The suction process is the constant pressure process. The exhaust process is the process of exhaust out at constant pressure.

Step3

The suction and exhaust process have same work and heat in opposite direction. So, net effect of suction and exhaust processes cancels out. The suction and exhaust processes are shown below in P-V diagram of Otto cycle:

Process 0-1 is suction process and process 1-0 is exhaust process.

7 0
3 years ago
Problem 1: A catchment has the following Horton’s infiltration parameters: f0=280 mm/hr, fc=25 mm/hr and k = 2.5 hr-1 . For the
harkovskaia [24]

Answer:

Ponding will occur in 40mins

Explanation:

We say that the infiltration rate is the velocity or speed at which water enters into the soil. This often times is measured by the depth (in mm) of the water layer that can enter the soil in one hour. An infiltration rate of 15 mm/hour means that a water layer of 15 mm on the soil surface, will take one hour to infiltrate.

Consider checking attachment for the step by step solution.

6 0
3 years ago
You are evaluating the lifetime of a turbine blade. The blade is 4 cm long and there is a gap of 0.16 cm between the tip of the
Tcecarenko [31]

Answer:

Explanation:

Given conditions

1)The stress on the blade is 100 MPa

2)The yield strength of the blade is 175 MPa

3)The Young’s modulus for the blade is 50 GPa

4)The strain contributed by the primary creep regime (not including the initial elastic strain) was 0.25 % or 0.0025 strain, and this strain was realized in the first 4 hours.

5)The temperature of the blade is 800°C.

6)The formula for the creep rate in the steady-state regime is dε /dt = 1 x 10-5 σ4 exp (-2 eV/kT)

where: dε /dt is in cm/cm-hr σ is in MPa T is in Kelvink = 8.62 x 10-5 eV/K

Young Modulus, E = Stress, \sigma /Strain, ∈

initial Strain, \epsilon_i = \frac{\sigma}{E}

\epsilon_i = \frac{100\times 10^{6} Pa}{50\times 10^{9} Pa}

\epsilon_i = 0.002

creep rate in the steady state

\frac{\delta \epsilon}{\delta t} = (1 \times {10}^{-5})\sigma^4 exp^(\frac{-2eV}{kT} )

\frac{\epsilon_{initial} - \epsilon _{primary}}{t_{initial}-t_{final}} = 1 \times 10^{-5}(100)^{4}exp(\frac{-2eV}{8.62\times10^{-5}(\frac{eV}{K} )(800+273)K} )

but Tinitial = 0

\epsilon_{initial} - \epsilon _{primary}} = 0.002 - 0.003 = -0.001

\frac{-0.001}{-t_{final}} = 1 \times 10^{-5}(100)^{4}\times 10^{(\frac{-2eV}{8.62\times10^{-5}(\frac{eV}{K} )1073K} )}

solving the above equation,

we get

Tfinal = 2459.82 hr

3 0
3 years ago
Ti-6Al-4V has a fracture toughness of 74.6 MPa-m0.5. How much stress (in MPa) would it take to fail a plate loaded in tension th
Nikitich [7]

Answer:

critical stress  = 595 MPa

Explanation:

given data

fracture toughness =  74.6 MPa-\sqrt{m}

crack length = 10 mm

f = 1

solution

we know crack length = 10 mm  

and crack length = 2a as given in figure attach

so 2a = 10

a = 5 mm

and now we get here with the help of plane strain condition , critical stress is express as

critical stress  = \frac{k}{f\sqrt{\pi a}}    ......................1

put here value and we get

critical stress  = \frac{74.6}{1\sqrt{\pi 5\times 10^{-3}}}

critical stress  = 595 MPa

so here stress is change by plane strain condition because when plate become thinner than condition change by plane strain to plain stress.

plain stress condition occur in thin body where stress through thickness not vary by the thinner section.

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Air is compressed adiabatically from p1 1 bar, T1 300 K to p2 15 bar, v2 0.1227 m3 /kg. The air is then cooled at constant volum
    13·1 answer
  • Two cars A and B leave an intersection at the same time. Car A travels west at an average speed of x miles per hour and car B tr
    9·1 answer
  • Steam enters an adiabatic turbine at 400◦C, 2 MPa pressure. The turbine has an isentropic efficiency of 0.9. The exit pressure i
    11·1 answer
  • Name the main classes of polymer and define their characteristic properties
    15·1 answer
  • Technician a says that diesel engines can produce more power because air in fuel or not mix during the intake stroke. Technician
    9·1 answer
  • What is the volume of the rectangular prism shown.
    9·1 answer
  • When nondeterminism results from multiple threads attempting to access a shared resource such as a shared variable or a shared f
    9·1 answer
  • All these are returnless fuel systems EXCEPT ?
    8·1 answer
  • Write a SELECT statement that returns these four columns:
    14·1 answer
  • yolanda went to get her car fixed. it cost $50 for the part and $200 for each hour the mechanic worked on it. if x represents th
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!