1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
elixir [45]
3 years ago
9

How many kWh of energy does a 550-W toaster use in the morning if it is in operation for a total of 5.0 min? At a cost of 9.0 ce

nts/k Wh, estimate how much this would add to your monthly electric energy bill if you made toast four mornings per week.
Physics
1 answer:
iren [92.7K]3 years ago
3 0

Answer:

0.0458 kWh

6.5736 cents

Explanation:

The formula for electric energy is given as

E = Pt................. Equation 1

Where E = Electric energy, P = Electric power, t = time.

Given; P = 550 W, t = 5 min = (5/60) h = 0.083 h.

Substituting into equation 1

E = 550(0.083)

E = 45.83 Wh

E = (45.83/1000) kWh

E = 0.0458 kWh.

Hence the kWh = 0.0458 kWh.

If the makes a toast four morning per week, and the are Four weeks in a month.

Total number days he makes toast in a month = 4×4 = 16 days.

t = 16×0.083 h = 1.328 h.

Total energy used in a month = 550(1.328)

E = 730.4 Wh

E = 0.7304 kWh.

If the cost of energy is 9.0 cents per kWh,

Then for 0.7304 kWh  the cost will be 9.0(0.7304) = 6.5736 cents.

Hence this would add 6.5736 cents to his monthly electric bill

You might be interested in
Which biome has the most variable year round temperature
skad [1K]
That should be the Grasslands ?
5 0
2 years ago
A rocket is fired at a 45° angle, what is the direction of the horizontal velocity vector at the peak height?
Bess [88]

Answer:

B: Horizontally to the left

Explanation:

Horizontal velocity is always constant throughout the entire trajectory of the rocket and acts in the horizontal direction in which the rocket was launched. This is because gravity only acts in the downwards vertical direction.

So in order words at peak height, horizontal velocity is in the horizontal direction in which the rocket was launched.

So if it was to the left, then direction is left but if right, then direction is right.

Looking at the options, the most appropriate will be:

Horizontally to the left

7 0
3 years ago
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
Deadpool is doing a superhero landing from a 21 meter tall building what would his velocity be right before he hits the ground?
Morgarella [4.7K]

Answer:

I think he would be dead poggers

Explanation:

4 0
3 years ago
There are two parts, answer both, please dont just say part 1 is the correct answer
nordsb [41]

Answer:

Im not sure

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • A pendulum of mass 5.0 kg hangs in equilibrium. A frustrated student walks up to it and kicks the bob with a horizontal force of
    9·1 answer
  • A 0.203-kg plastic ball moves with a velocity of 0.30 m/s. it collides with a second plastic ball of mass 0.092 kg, which is mov
    13·1 answer
  • An evacuated tube uses an accelerating voltage of 40 kv to accelerate electrons to hit a copper plate and produce x rays. non-re
    5·2 answers
  • What is the safest way to vent building with backdraft potential
    6·1 answer
  • a family backpacking at Yosemite national park took 5 hours to climb a mountain trail 7.5 km long. what was the family's average
    14·1 answer
  • What is the wavelength in nm of a light whose first order bright band forms a
    8·1 answer
  • Why do electrical devices have resistance​
    14·1 answer
  • I need help
    7·1 answer
  • Can someone help me
    7·1 answer
  • Creative
    15·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!