1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
mihalych1998 [28]
3 years ago
9

What information does the first quantum number of an electron give?

Chemistry
1 answer:
bazaltina [42]3 years ago
4 0

Answer:

с

Explanation:

the first quantum number of an electron gives the information about the energy level the electron is in

You might be interested in
A gold-colored ring has a mass of 17.5 grams and a volume of 0.82 mL. What is the density of this ring?
max2010maxim [7]

Answer:

21 g/mL

Explanation:

To solve this problem, first look at the density equation, which is D=M/V, which D stands for density, M stands for mass, and V stands for volume. When you substitute in the variables, you get D=17.5/.82, which is equivalent to 21.34. However, since we need to pay attention to the sig fig rules for multiplying, we need to have the same amount of sig figs as the value with the least amount of sig figs, which is the number .82. .82 has two sig figs, so you round down. Your answer will be 21 g/mL.

4 0
3 years ago
Which two systems are represented in this model?
Mama L [17]

Answer:

I think it's c

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
I need help wit this can someone pls explain???
Crazy boy [7]

Based on the nature of the sub-atomic particles, the correct answers are:

5. No Charge

6. Negative

7. Neutrons and Protons

8. 35 electrons

9. atomic number is 5

10. atomic mass is 11

11. number of protons is 15

12. number of electrons is 20

13. number of neutrons is 30 (55 -25)

14. mass number is 7

15. number of neutrons is 11 (36 - 25)

<h3>What are the sub-atomic particles?</h3>

The sub-atomic particles are the electrons, protons, and neutrons.

The electron is negatively-charged, the proton is positively-charged, whereas, the neutron is neutral and has no charge.

The number of electrons in a neutral atom is equal to the number of protons.

The sum of protons and neutrons gives the mass number of the atom.

Considering the given questions:

5. What type of charge does a neutron have?

Answer = No Charge

6. What type of charge does an electron have?

Answer =  Negative

7. Which two subatomic particles are located in the nucleus of an

Answer = Neutrons and Protons

8. If an atom has 35 protons in the nucleus, how many electrons will it have orbiting the nucleus?

Answer = 35 electrons

9. What is the atomic number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic number is 5

10. What is the atomic mass/mass number of the atom in the diagram above?

Answer = atomic mass is 11

11. How many protons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 15?

Answer = number of protons is 15

12. How many electrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 20?

Answer = number of electrons is 20

13. How many neutrons are in the nucleus of an atom with an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 30 (55 -25)

14. What is the mass number of an atom with 3 protons, 4 neutrons, and 3 electrons?

Answer = mass number is 7

15. How many neutrons are in the nucleus of an atom that has an atomic mass of 36 and an atomic number of 25?

Answer = number of neutrons is 11 (36 - 25)

In conclusion, the mass number of an atom is the number of protons and neutrons in the nucleus of the an atom.

Learn more about atomic number and mass number at: brainly.com/question/487717

#SPJ1

7 0
2 years ago
Please help. I’m stuck
barxatty [35]
A cartilage doesn’t produce blood cells
4 0
2 years ago
I’m 13 if I did 100 reps of 5 types of push-ups will it build muscle in arms and chest
ra1l [238]
Hi yes bestie just make sure you eat enough so that you can actually build the mussel
8 0
3 years ago
Other questions:
  • Which of these is always equal to the molar mass of any element?
    5·2 answers
  • Ammonia, NH3, can be made by reacting nitrogen and hydrogen and the equation is N2 + 3H2 --&gt; 2NH3 How many moles of NH3 can b
    5·1 answer
  • They dump large amounts of rainwater that causes flooding. *
    10·2 answers
  • The atomic mass of carbon-13 is 13. It has six protons. How many neutrons does this isotope have?
    15·2 answers
  • Which quantity is directly related to the temperature of a substance? average kinetic energy of the particles in the substance a
    7·2 answers
  • What type of change occurs as salt dissolves in water?
    10·1 answer
  • H 2 O, CO 2 , and C 12 H 22 O 11 are all examples of chemical _____.
    14·2 answers
  • Name of 2 elements with their symbols derived from its german name
    15·1 answer
  • can someone please answer this please even just the first one, I really need the answer please help me with it, thank you....✨​
    10·1 answer
  • The label on a soft drink bottle gives the volume in two units: 2.0 L and 67.6 fl oz. Use this information to derive a conversio
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!