1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
posledela
3 years ago
14

A proton enters a uniform magnetic field of strength 1 T at 300 m/s. The magnetic field is oriented perpendicular to the proton’

s velocity. What is the magnitude of the force that the proton experiences while it moves through the magnetic field?
Physics
1 answer:
scZoUnD [109]3 years ago
3 0

A charged particle moving in a magnetic field experiences a force equal to:

\vec{F}=q\vec{v}\times \vec{B}

Thus, the magnitude of the force that the proton experiences is given by:

F=qvBsin\theta

The magnetic field is perpendicular to the proton's velocity, therefore, we have \theta=90^\circ. Replacing the given values, we obtain:

F=1.6*10^{-19}C(300\frac{m}{s})(1T)sin(90^\circ)\\F=4.8*10^{-17}N

You might be interested in
I don’t get this question and i need help!!!
galina1969 [7]

i would say number 2

3 0
3 years ago
500km is equal to how many millimeters
Sindrei [870]

Answer:

500000000

if you can give me brainliest that would be great

7 0
3 years ago
A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar ec
Sonja [21]
1) <span>A solar eclipse that occurs when the new moon is too far from earth to completely cover the sun can be either a partial solar eclipse or an -->
Answer: ANULAR ECLIPSE. Since the moon is too far, it will cover only a part of the sun, and only the external ring of the moon will be visible; this is called anular eclipse.

2) </span><span>anyone looking from the night side of earth can, in principle, see a -->
Answer: LUNAR ECLIPSE. If the moon is the right position, and the Earth's shadow covers partially or totally the moon, then a lunar eclipse occurs.

3) </span><span>during some lunar eclipses, the moon's appearance changes only slightly, because it passes only through the part of earth's shadow called the -->
Answer: PENUMBRA. 

4) </span><span>a ... can occur only when the moon is new and has an angular size larger than the sun in the sky -->
Answer: TOTAL SOLAR ECLIPSE. When the moon is new, it means it is between the sun and the Earth, and its dark side faces the Earth. If the moon's angular size is also larger than the sun angular size, than it will completely cover the sun, and a total solar eclipse occurs.

5) </span><span>a partial lunar eclipse begins when the moon first touches earth's --> 
Answer: SHADOW. The Earth's shadow will start to cover the moon, and partial lunar eclipse will start.

6) </span><span> a point at which the moon crosses earth's orbital plane is called a(n)  --> 
Answer: NODE. Eclipses occur only when the Moon is at or close to a node, otherwise sun, earth and moon are not "aligned".</span>
5 0
3 years ago
Fill in the blank. Consider the inverse square law: When light leaves a light bulb, it spreads out over more and more space as i
aliya0001 [1]

Answer:

Explanation:

Intensity of light is inversely proportional to distance from source

I ∝ 1 /r²  where I is intensity and r is distance from source . If I₁ and I₂ be intensity at distance r₁ and r₂ .

I₁ /I₂ = r₂² /r₁²

If r₂ = 4r₁ ( given )

I₁ / I₂ = (4r₁ )² / r₁²

= 16 r₁² / r₁²

I₁ / I₂ = 16

I₂ = I₁ / 16

So intensity will become 16 times less bright .

"16 times " is the answer .

8 0
3 years ago
Please answer quick for brainlist ; )
balandron [24]

Answer:

The diagram assigned B

explanation:

Check the direction of the two vectors, their resultant must be in the same direction.

7 0
3 years ago
Other questions:
  • "Two waves of the same frequency have amplitudes 1.00 and 2.00. They interfere at a point where their phase difference is 60.0°.
    9·1 answer
  • A race car exerts 18,344 N while the car travels at an acceleration of 92.54 m/s2. What is the mass of the car? (Use the formula
    12·2 answers
  • 20. Sterling Archer, despite failing repeatedly at pole-vaulting, is determined to master the skill. He is holding a vaulting po
    11·1 answer
  • The point beneath surface where rock breaks and an arthquake is produced is known as the
    15·1 answer
  • Participating in team sports can have a positive effect on all aspects of life. Please select the best answer from the choices p
    7·1 answer
  • Thermal physics vs atomic physics ...which is easier?​
    8·2 answers
  • A 35.0-g object connected to a spring with a force constant of 40.0 N/m oscillates with an amplitude of 4.00 cm on a frictionles
    11·1 answer
  • Giving lots of points
    15·2 answers
  • Alessandro has committed to riding his bike to and from school when the weather is good. All week, he rides to school without an
    11·1 answer
  • HELLO I NEED YOU HELP WITH THIS SCIENCE QUESTION NO LINKS!!!
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!